"Biz susanlardan olmayacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Şarika Emirliği'nde düzenlenen 2. El Şarika İletişim Forumu başladı.Gazetecilik, medyanı iş dünyası üzerindeki etkileri, özel medya kuruluşları ve hükümet gibi

"Biz susanlardan olmayacağız"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Şarika Emirliği'nde düzenlenen 2. El Şarika İletişim Forumu başladı.

Gazetecilik, medyanı iş dünyası üzerindeki etkileri, özel medya kuruluşları ve hükümet gibi başlıca konuların ele alınacağı 2. El Şarika İletişim Forumu başladı. Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onur konuğu olarak katılırken, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa gibi önemli kişiler de foruma katılıyor.

Forumda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Filistin'de, Gazze'de çocuklar, kadınlar cansız yere düşerken biz susanlardan olmayız ve olmayacağız. Suriye'de her gün masum yavrular, masum kadınlar, masum yaşlı insanlar toplu halde katledilirken, biz susanlardan olmayacağız'.

Kendi halkına karşı acımasızca katliamlar yapan, ama kendi öz topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır sessiz kalan, dilsiz kalan, tepkisiz kalan Suriye'nin zalim diktatörünün, yani dilsiz şeytanın karşısında biz sessiz kalmayacağız

Ekranlarda Suriyeli çocuğu izlerken kanı, kurşunu, cansız bedeni görüyor; ama acıyı, zulmü, adaletsizliği görmüyorsak, havadaki ağırlığı hissetmiyorsak bu demek ki o ekranda biz hiçbir şeyi görmüyoruz.

Küreselleşen dünyada adaleti, insani değerleri, dayanışmayı ve paylaşmayı da küreselleştirmek durumundayız. Medeniyetleri birbiriyle tanıştırmak, buluşturmak mecburiyetindeyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler