Bitlis'te 5 polis şehit oldu!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde polis aracının geçişi sırasında patlama olduBitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 polis memuru şehit olurken, 2 sivil vatandaş öldü. Saldırıda 4 kişide yaralandı.Edinilen bilgiye göre ol

Bitlis'te 5 polis şehit oldu!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde polis aracının geçişi sırasında patlama oldu

Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 polis memuru şehit olurken, 2 sivil vatandaş öldü. Saldırıda 4 kişide yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.10 sıralarında Bitlis-Güroymak karayolu üzerindeki Aşağı Kolbaşı köyü yakınlarında meydana geldi. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında daha önceden karayoluna döşenen mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Patlamada zırhlı araç içerisindeki polislerde 5'i şehit olurken, karayolunda seyir halinde bulunan bir minibüsteki yolculardan da 2'si hayatını kaybetti. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, olay yeri giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bölgede operasyon başlatıldı.

 

BİTLİS VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güroymak ilçe girişinde menfeze döşenen kablolu bir patlayıcının, uzaktan kumandayla patlatıldığını belirterek, ''Patlamada 5 polis memuru şehit oldu, 2 vatandaş da hayatını kaybetti'' dedi.

Yılmaz, saldırının ardından 4 kişinin de yaralandığını ve yaralıların ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade ederek, ''Olayın ardından bölgede geniş çaplı hava ve kara operasyonları başlatıldı'' diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden sivil vatandaşların, polis aracının arkasında seyir halinde olan kamyonette bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem