Bireysel Emeklilik sistemi değişti

  Hükümet tasarrufları artırmak için bireysel emekliliğe teşvik getiriyor.Bireysel emeklilik sisteminde köklü değişiklikler öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenme ile halen bireysel emeklilik sist

Bireysel Emeklilik sistemi değişti

 

 Hükümet tasarrufları artırmak için bireysel emekliliğe teşvik getiriyor.

Bireysel emeklilik sisteminde köklü değişiklikler öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenme ile halen bireysel emeklilik sistemine dahil olanlar için sağlanan vergi indirimi kalkacak. Yerine devlet katkısı modeli gelecek.

Devlet Katkısı Yüzde 25

Devlet katkısının oranı yüzde 25 olacak. Yani ayda sisteme 100 lira para yatıran katılımcının hesabına 25 lira da devlet koyacak.

Ancak devlet katkısının üst sınırı yıllık asgari ücret tutarının yüzde 15'ini geçmeyecek.

3 Yıl Kamu Payına Dokunulamayacak

Bireysel emeklilik sistemiyle sağlanan devlet katkısından vergi kesintisi yapılmayacak.

Düzenleme ile ayrıca, tasarruf sahiplerinin sistemde daha fazla kalması amaçlanıyor.

Buna göre bireysel emeklilik hesaplarındaki devlet katkı payına 3 sene boyunca dokunulamayacak.

3'üncü yılın sonunda katkı payının yüzde 15'lik, 6'ıncı yılın sonunda yüzde 35'lik kısmı tahsil edilebilecek. Bu oran 10 yılın sonunda yüzde 60'a çıkacak.

Katkı Payının Tamamı Emeklilikte Ödenecek

Emeklilik halinde ise katkı payının tamamı ödenecek.

Tasarı, bireysel katılım yatırımlarının da cazip hale getirilmesini hedefliyor. Yatırımcıların devlet tarafından desteklenmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem