Birand'dan Askere şok sözler!

28 Şubat sürecinin canlı tanıklarından biri olan Mehmet Ali Birand, o döneme ilişkin yaşadıklarını hazırlanan bir belgesel filminde anlattı.Birand, belgeselde o dönem ordunun gazete ve televizyona baskı yaptığını, yazıları ve programının durdurulmak isten

Birand'dan Askere şok sözler!

28 Şubat sürecinin canlı tanıklarından biri olan Mehmet Ali Birand, o döneme ilişkin yaşadıklarını hazırlanan bir belgesel filminde anlattı.

Birand, belgeselde o dönem ordunun gazete ve televizyona baskı yaptığını, yazıları ve programının durdurulmak istendiğini söyledi. O dönemde yazmış olduğu yazıların asker tabanında oluşturduğu rahatsızlığa vurgu yapan Birand, verilen brifinglerde Fethullah Gülen hareketi ve Necmettin Erbakan'a yönelik duyulan kaygıları anlattı.

''HÜKÜMET ASKERE BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORDU''
Yalçın Doğan'la beraber çıktıkları Tiflis gezisinden de bahseden Birand, belgeselde Mesut Yılmaz'la aralarında geçen ilginç bir diyaloğu da anlattı. Bu diyaloğu ertesi gün köşesinde dile getirdiğini ifade eden Birand, ardından Genelkurmay'ın konuya ilişkin bir açıklama yaparak Mesut Yılmaz'ı yerden yere vurduğunu söyledi. Bu olaydan sonra askerin andıç olayında elinin biraz daha güçlendiğini ifade eden Birand, o dönemde hükümetin askere hiçbir şey söyleyemediğini belirtti.

''ASKERİN BU KADAR DANGALAK OLABİLECEĞİNE İNANMADIM''
Genelkurmay'ın "PKK ile işbirliği içinde olan gazeteciler" listesi yayınlaması konusunda da konuşan Birand , bu listede kendini adını görmesini, ''Ben askerin bu kadar dangalak olabileceğine inanmadım'' şeklinde yorumladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem