Bir yıldızı kaybettik

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-5 tipi askeri eğitim uçağı, TÜMOSAN traktör fabrikasının bahçesine düştü.Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken ölü ve yaralı konusunda acı haber geldi; düşen uçağın pilotu şehit oldu.KONYA'DA 1O YILDA UÇAK KA

Bir yıldızı kaybettik

Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-5 tipi askeri eğitim uçağı, TÜMOSAN traktör fabrikasının bahçesine düştü.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken ölü ve yaralı konusunda acı haber geldi; düşen uçağın pilotu şehit oldu.

KONYA'DA 1O YILDA UÇAK KAZASINDA 7'Sİ PİLOT 10 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Konya'da son 10 yılda yaşanan askeri uçak kazalarında 7'si pilot 9 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise yaralı olarak kurtuldu.

Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan ve eğitim uçuşu sırasında merkez Karatay ilçesi'nde F-5 tipi savaş uçağında 1 pilotun şehit olması gözleri Konya'da yaşanan uçak kazalarına çevirdi. 2002 yılından bu yana yaşanan 7 ayrı uçak kazasında 2'si yer personeli, 7'si pilot, 10 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtuldu.

2004 yılında meydana gelen kazada eğitim uçuşu sırasında 2 adet F-4 uçağı Hadim ilçesi yakınlarında havada çarpışarak düşmüş ve kazada 3 pilot şehit olurken, 1 pilot yaralı kurtulmuştu. 27 Temmuz 2006'da ise 3. Ana Jet Üssü'ne bağlı bir eğitim uçağının pistten kalkışı sırasında düşmesi sonucu 1 pilot ile 2 yer bakım görevlisi asker şehit düşmüştü. 22 Mayıs 2007 yılında meydana gelen kazada 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan bir F-16 uçağı, Selçuklu ilçesi Altınapa Barajı yakınlarında düşmüş, uçağın pilotu ise son anda uçaktan atlayarak kazadan yaralı kurtulmuştu.

Son kazadan 20 gün sonra ise 12 Haziran 2007 günü 3. Ana Jet Üssü'nden kalkan askeri bir uçak Yunak ilçesi yakınlarında düşmüş ve pilot kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. 17 Mart 2009 yılında ise 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, Altınekin ilçesi yakınlarında belirlenemeyen bir nedenle düşmüş, uçak düşmeden önce fırlatma koltuğuyla uçaktan atlayan pilotlardan birisi şehit olurken, diğeri yaralı olarak kurtulmuştu.

3 Kasım 2011 tarihinde de 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, belirlenemeyen bir nedenle Karatay ilçesi Karakaya köyü yakınlarında tarlaya düştü ve kazada biri binbaşı diğeri üsteğmen 2 pilot şehit oldu. Bu kazayla birlikte 10 yılda yaşanan 6 ayrı uçak kazasında 7'si pilot 9 askeri personel şehit düşerken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı.

Bugün ise F-5 savaş uçağı düştü. Kazada pilotun şehit olmasıyla birlikte toplamda 10 askeri personel Konya'da uçak kazalarında şehit oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem