Bir Uzay Aracının Ne Kadar Hızlı Olduğunu Görmek İster Misiniz?

Uzay, şu an insan bilgilerini kullanarak keşfedilemeyecek kadar büyük. Çok büyük ve çok uzakta bulunan gezegenler, yıldızlar ve diğer gök cisimleri bir kenara, içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'ni tam olarak keşfetmeyi yeni başarabildik. Uzay gibi büyük

Bir Uzay Aracının Ne Kadar Hızlı Olduğunu Görmek İster Misiniz?

Uzay, şu an insan bilgilerini kullanarak keşfedilemeyecek kadar büyük. Çok büyük ve çok uzakta bulunan gezegenler, yıldızlar ve diğer gök cisimleri bir kenara, içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'ni tam olarak keşfetmeyi yeni başarabildik.

Uzay gibi büyük bir alanda çok küçük bir mesafe olsa da bu, insanlık için büyük bir ilerleme. Bu başarının sahibi olan New Horizons uzay aracını hepimiz biliriz. Araç2006'da fırlatılmasına rağmen Plüton'a tam 9 yıl sonra ulaşabildi. Bu istatistik NASA tarafından gurur verici bulunsa da internet ortamında bu durum garip karşılandı ve New Horizons "9 yılda ulaştığına göre oldukça yavaş olmalı" gibi tepkiler aldı.

113111718.jpg

Saatte 58.000 km hızla yol alan New Horizons, bu tepkileri anlayabileceğiniz gibi hiç haketmiş değil. Bu durumu göstermek için bir Google çalışanı, bugün New Horizons'ın hızının başka araçlarla karşılaştırıldığı bir görsel yayınladı. 

1405483165095695138.gif

Görselde 885 km/saat hıza sahip olan Boeing 747, 4350 km/saat hıza sahip olan süper jet SR-71 Blackbird ve 58.000 km/saat hıza sahip olan New Horizons bulunuyor. Bu bilgilere göre New Horizons, 40.075 km uzunluğundaki Ekvator çizgisini yaklaşık 40 dakika içerisinde dolaşabilir.

Webtekno

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler