Bir uçak açıklaması da Suriye'den...

 Suriye’den, karşılıklı 'top atışı' krizinin havaya taşındığı olayla ilgili açıklama geldi. Moskova-Şam seferini yapan Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağının dün Ankara’ya indirilmesine tepki gösterildi. Basına konuşan Suriye Sivil Havacılık Ajansı yetk

Bir uçak açıklaması da Suriye'den...

 

Suriye’den, karşılıklı 'top atışı' krizinin havaya taşındığı olayla ilgili açıklama geldi.
 
Moskova-Şam seferini yapan Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağının dün Ankara’ya indirilmesine tepki gösterildi.
 
Basına konuşan Suriye Sivil Havacılık Ajansı yetkilisi, olayın uluslararası havacılık kurallarına aykırı oduğunu söyledi.
 
"Uçakta yolcularınki dışında herhangi bir kargo yoktu" diyen yetkili, "Türkiye’den Suriye’ye her gün en az 3 uçuş oluyor ve biz şimdiye kadar böyle bir şey yapmadık" ifadesini kullandı.
 
Dün gece Suriyeli yetkililerin yaptıkları açıklamalarda da, uçakta silah olmadığı vurgulanmış ve olay ‘hava korsanlığı’ şeklinde değerlendirilmişti.
 
Suriye basınında ise, uçaktaki yolculara ve personele bazı belgelerin zorla imzalatıldığı şeklinde haberler yer aldı. Yolculara zorla imzalatıldığı iddia edilen belgelerde, yolcu uçağının savaş uçaklarıyla indirilmediği, acil iniş yaptığı ifadelerinin yer aldığı savunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler