Bir açıklama da Moody’s’ten

Kredi değerlendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi.Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'de dün yapılan Milletvekili seçim sonuçlarını değerlendirdi. Değerlendirmesinde, AK Parti'nin seçimleri büyük bir

Bir açıklama da Moody’s’ten

Kredi değerlendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'de dün yapılan Milletvekili seçim sonuçlarını değerlendirdi. Değerlendirmesinde, AK Parti'nin seçimleri büyük bir çoğunlukla kazanmasının kısa vadede siyasi belirsizliği azaltacağını kaydeden Moody's, Türkiye'nin kredi kalitesinin yeni hükümetin ekonomi politikası stratejisinin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve sermaye akışlarında oynaklıkla başa çıkmak için nasıl dizayn edileceğine göre belirleneceğini açıkladı. Moody's, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"Ülke'nin bankacılık sisteminin görünümü için anahtar, yeni hükümetin ekonomi stratejisine, tasarruf oranını ve büyüme potansiyelini artırmak için hangi reformların uygulanacağına bağlı olacak. Tasarruf oranı ve büyüme potansiyelinin artırılması için reformlar yatırımcı güveninde kırılganlık ve TL'de oynaklıkla başa çıkmak için zaruri".

Moody's, büyük blue çiplere yeni yatırım yapmak konusunda, makroekonomik ortam daha da netleşene kadar beklemek gerektiğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler