Binlerce polisin yüzünü güldürecek haber!

    Hırsızlık olaylarının yalnızca yüzde 23'ü aydınlatılabilmiş.    Torbacıları yakalayanlara da ödül var.    Farlık birimlerden de polisler uygulamadan yararlanabilecek.Emniyet, yüzde 77’si faili meçhul kalan ev ve işyeri hırsızlıklarına karşı teşkilat b

Binlerce polisin yüzünü güldürecek haber!

    Hırsızlık olaylarının yalnızca yüzde 23'ü aydınlatılabilmiş.
    Torbacıları yakalayanlara da ödül var.
    Farlık birimlerden de polisler uygulamadan yararlanabilecek.


Emniyet, yüzde 77’si faili meçhul kalan ev ve işyeri hırsızlıklarına karşı teşkilat bünyesinde ödül sistemini devreye soktu. Hırsızı suçüstü yakalayan polise 2 maaş taltif ödülü verilecek.

Bugün'ün haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü , hırsızlık zanlılarını suçüstü yakalayan polislere maaş ödülü verilmesine karar verdi. Maaş ödülü ile çeşitli birimlerde görevli 251 bin polisin suç ve suçlularla mücadelede aktif görev alması planlanıyor. Ev, işyeri ya da otodan hırsızlık yapan zanlıları yakalayan tüm polislere 2 maaş taltif ödülü verilecek.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar başkanlığında toplanan Taltif Komisyonu’nda alınan karara göre yakalanan zanlının çıkarıldığı mahkemece tutuklanması halinde ödül 4 maaşa çıkarılacak.

Komisyon toplantısında, projeli çalışma yürüterek hırsızlık şebekelerini yakalayan polislere ise 3’er maaş taltif verilmesi kararlaştırıldı.

BÜTÜN POLİSLER İÇİN

Maaş taltifi uygulamasından sadece Asayiş ve Önleyici Hizmetler Şubeleri’nde görevli polisler faydalanmayacak. Hırsızları yakalayan Trafik, Çevik Kuvvet ile Polis Merkezleri gibi farklı birimlerde görev yapan polisler de maaş ödülü almaya hak kazanacak.

TORBACIYI YAKALAYANA İKİ MAAŞ

Hırsızlıktaki ödül sistemi özellikle okul önlerini mesken tutan zehir tacirlerine karşı etkin olarak kullanılacak. Okul önlerinde uyuşturucu satan ve torbacı diye tabir edilen kişileri yakalayan polislere 2 maaş taltif verilecek.

4 YILDA YÜZDE 63 ARTIŞ GÖSTERDİ

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2008’de 256 bin 562 olan hırsızlık vakalarının 2012’de 405 bin 405’e yükseldiğini gözler önüne sermişti. Bu suçlarda 4 yılda yüzde 63 oranında artış görüldü. Resmi kayıtlara giren ev hırsızlıklarının sadece yüzde 23’ü aydınlatılabildi. Bu dosyaların yüzde 77’si ise faili meçhul kaldı.

1 MAAŞ TALTİFİ 50 TL

Polis memurlarının bir maaş taltif rakamı kıdemine göre 50 ile 100 TL arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem