Bingöl Beşik Gibi Sallandı

Türk Kızılay'ı yaraları sarmak üzere olay yerine ulaştı.

Bingöl Beşik Gibi Sallandı

Türk Kızılay'ı, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 1 öncü haberleşme aracı ve 2 uzman personel gönderildiğini, depremin can ve mal kaybına yol açmadığı bilgisi alındığını bildirdi.

Türk Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, deprem felaketinin haber alınmasının ardından Türk Kızılay'ı Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetim Bölümü'nde kriz masası oluşturulduğu belirtilerek, gelişmeleri takip eden Türk Kızılay'ının Güneydoğu Anadolu Bölge Afet ve Lojistik Merkezi'nden deprem bölgesine 1 öncü haberleşme aracı ve 2 uzman personel gönderdiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Ayrıca bölgede görev yapan Jandarma birlikleri ve yerel yönetimler ile temasa geçilerek, ilçeye bağlı olan köylerin tamamına ulaşılarak depremin can ve mal kaybına yol açmadığı bilgisi alındı. Yapılacak durum ve ihtiyaç tespitinin ardından bölgeye gönderilmek üzere, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet ve Lojistik Merkezi ile Güneydoğu Anadolu Bölge Afet ve Lojistik Merkezi'nde yardım malzemesi yüklü araçlar bekletilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem