Bina çökme tehlikesi geçirdi!

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Eskisaray Mahallesi Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan eski bina yıkılarak yerine yenisi yapılmak istendi. Binanın yıkılmasının ardından yeni bina için temel atma çalışmaları başlatıldı. Bu esnada yan tarafta bulunun 5 katlı

Bina çökme tehlikesi geçirdi!

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Eskisaray Mahallesi Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan eski bina yıkılarak yerine yenisi yapılmak istendi. Binanın yıkılmasının ardından yeni bina için temel atma çalışmaları başlatıldı.

Bu esnada yan tarafta bulunun 5 katlı binanın zemininde temel atma çalışmaları sırasında çökme meydana geldi. Zemini kayganlaşan binanın duvarlarında ve birleşme noktalarında ayrışmalar meydana geldi.

İnşaat alınanda kayma meydana gelen yere desteklemeler yapıldı.

Toplam 6 dükkan, 8 dairenin bulunduğu bina sakinleri olayın büyütülmemesi gerektiğini ve önemli bir şey olmadığını savunarak, binanın boşaltılmasına gerek olmadığını ifade etti.

Bina sakinleri, temel atma işlemlerinin ardından binanın eskisinden daha sağlam olacağını aktararak, mühendislerin binayı incelediğini söyledi.

Adıyaman Belediyesi yetkilileri ise, konuyla ilgili kendileri şikayet geldiğini ve ön inceleme yapıldığını belirterek, raporlar doğrultusunda hareket edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem