Bin Ladin’i öldüren sigortasız ‘Tetikçi’!

 PAKİSTAN’ın Abbodabad kentinde 1 Mayıs 2011’de düzenlenen operasyonda, El Kaide lideri Usame bin Ladin’i başından vurarak öldüren “SEAL” özel kuvvetlerine mensup bir komando, erken emeklilik istediği için sağlık sigortası hakkından faydalanamıyor. Gerçek

Bin Ladin’i öldüren sigortasız ‘Tetikçi’!

 

PAKİSTAN’ın Abbodabad kentinde 1 Mayıs 2011’de düzenlenen operasyonda, El Kaide lideri Usame bin Ladin’i başından vurarak öldüren “SEAL” özel kuvvetlerine mensup bir komando, erken emeklilik istediği için sağlık sigortası hakkından faydalanamıyor. 
Gerçek adı gizli tutulan ve sadece “Tetikçi” adıyla anılan komando, Esquire Dergisi’ne verdiği röportajda, El Kaide liderini nasıl öldürdüğünü anlattı. Binanın üst katında Bin Ladin’in kaldığı odaya ilk giren asker olan “Tetikçi”, El Kaide liderinin yanındaki rafta duran Kalaşnikof marka tüfeğine doğru hamle yaptığı sırada tetiğe bastığını söyledi. 
 
‘BAŞINDAN VURDUM’ 
 
Bin Ladin’i alnından 2 kez vuran “Tetikçi”, “Yatağının önünde yere yığıldı. Bir kez daha başından vurdum. Ölmüştü. Dili dışarıdaydı. Son nefesini vermesini izledim. O an içimden ‘Bu hayatımda yaptığım en iyi şey mi, yoksa en kötüsü mü?’ diye geçirdim” dedi. “Tetikçi”, SEAL komandosu olarak yaşadıklarından sonra tıbbi sorunlarla karşılaşmaya başladığını ve çocuklarının büyüdüğünü göremeyeceği korkusuyla emekliye ayrıldığını söyledi. 
 
ŞOFÖRLÜK TEKLİFİ 
 
“Tetikçi”, Başkan Barack Obama’nın seçim meydanlarında ballandıra ballandıra anlattığı gizli operasyonun kilit adamı olmasına rağmen, 20 yıllık hizmet süresinin dolmasına az bir süre kala erken emekliye ayrıldığı için emeklilik haklarının ve sağlık sigortasının kesildiğini, kendisi ve ailesi için de koruma verilmediğini kaydetti. “Tetikçi”, “SEAL Komutanlığı istersem bira kamyonunda şoför olarak bana iş bulabileceğini bildirdi. Ben ve ailemin sağlık sigortası bitti. Bir başka sigortaya geçemeyeceğim söylendi. Hizmet bitti, sigorta bitti. Git kendini b...r dediler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler