Bilim adamları bunu açıklayamıyor! Büyük sır...

Aşağıda fotoğrafları bulunan İngiltere'nin Dorset bölgesindeki gibi gizemli sahil oluşumlarına sahil çıkıntısı adı veriliyor ve gizemli olmalarının nedeni ise bilim insanlarının bu oluşumların nasıl meydana geldiğine dair henüz kesin bir açıklama getirmem

Bilim adamları bunu açıklayamıyor! Büyük sır...

Aşağıda fotoğrafları bulunan İngiltere'nin Dorset bölgesindeki gibi gizemli sahil oluşumlarına sahil çıkıntısı adı veriliyor ve gizemli olmalarının nedeni ise bilim insanlarının bu oluşumların nasıl meydana geldiğine dair henüz kesin bir açıklama getirmemiş olmaları.

Genelde fırtınalar sırasında veya sonrasında oluşan sahil çıkıntılarını sıradışı yapan şey tekdüze ve düzenli olmaları. Bu oluşumların meydana gelmesine dair hakim olan 2 görüş var. Bunlardan ilki olan 'sabit kenar' teorisi, sahile normal şekilde gelen dalgalar ile sahile dik gelen 'kenar' dalgaları arasındaki ilişkiyi içeriyor. Bu dalgalar arasındaki etkileşim sonucu farklı dalga şiddetlerinde düzenli boşluklu noktalar oluşturuyor. Diğer teorinin adı ise 'kendini örgütleyen teori' ve bu çıkıntıların düzenli dalgalar ile, akım ve kumların etkileşimi sonucu zaman içerisinde oluştuğunu iddia ediyor. Birçok bilim insanı, her iki teorinin de ortak çalışarak bu nadir yapıları oluşturabileceğini düşünüyor.

Jurassic Sahili, Dorset, İngiltere

vhjbq_1443019195_3131.jpggihza_1443019189_1467.jpgwctbv_1443019169_9259.jpgb5bgq_1443019145_9773.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem