Bilgin Aygül Haber61'e konuştu

Trabzon il ve İlçeleri Eğitim, ve Kültür yardımlaşma vakfı başkanı Bilgin Aygül haber61 TV’nin konuğu oldu. Ankara’da bu yıl 7.si düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerini canlı olarak yayınlayan haber61 TV’ye konuk olan Aygül etkinliklerle ilgili b

Bilgin Aygül Haber61'e konuştu
Trabzon il ve İlçeleri Eğitim, ve Kültür yardımlaşma vakfı başkanı Bilgin Aygül haber61 TV’nin konuğu oldu. Ankara’da bu yıl 7.si düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerini canlı olarak yayınlayan haber61 TV’ye konuk olan Aygül etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.
 
Aygül  Trabzon coşkusunu kaybetmemek için bu etkinliği 7 yıldır Ankara’da aralıksız sürdürdüklerini belirterek”  Gerçekten zor bir organizasyon ancak  Keyifli bir yorgunluk veriyor bize.  Horon  konser kolbastı coşkusu yaşanıyor. Gelen konuklar Trabzon mutfağını sevdi akıllarında hep bir tortu kaldı .Aslında bu tip organizasyonları 2- 3 yılda bir yapmamız gerekirken gelen konukların talepleri ve ısrarlar nedeniyle  her yıl yapmak zorunda kaldık..
 
Sadece Vakıf olarak bizim yapabileceklerimiz  sınırlı. Ancak Küresel bir yapıda sivil toplum örgütlerinin işlevi önemli. Bizler sivil toplum örgütleri olarak Trabzon’a iki önemli müze kazandırmak istiyoruz.
 
İşadamlarımız siyasilerimiz bürokratlarımız Trabzon’a ilgi ve sevgi duyan herkes ile birlikte iki müze yapacağız. Biri resim heykel ,diğeri el sanatları müzesi. Tarihe saygı adına 1912 yılında  hizmete açtığımız ilki İstanbul’da yapılan ikincisi Trabzon’da olan  Türkiye’nin ilk tarihi opera binasını yeniden inşaa edeceğiz.  . Trabzon’un imgesiydi o muhteşem bina. 1958 yılında  yol genişletmek için orayı yıktık. İnşallah Trabzon’da uygun bir yere o binayı yeniden  yapabiliriz. Bunun için çalışmalarımız var.
 
Trabzon vakfı olarak 37 yıldır çalışıyoruz. Trabzon için çok şey yaptık.. Kenar kıyı çizgisi dere yataklarına bina yapılmaması için proje yürüttük. Birleşmiş Milletler projesiydi bu. Köylerde ihtiyacı olan yerlere gücümüz yettiğince  okul yaptırdık. Trabzonspor’a destek verdik. 58 öğrenci ye burs veriyoruz.
 
Osmanlı salnamelerini Kudret Emiroğlu hazırladı biz yayınladık. Trabzon basın tarihini Hüseyin Albayrak yaptı. Ziya Ramoğlu anı kitabı çıkardık. Her hafta etkinlik yapıyoruz. Serbülent Yasun yönetiminde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği  korolarımız var. Fotoğrafçılık kulübümüz var. Folklar resim kurslarımız var. Kardeş kent kardeş türküler programı çerçevesizinde Trabzon’da ve Maraş’ta konser düzenledik.
 
Trabzon’un eğitim turizminde ihtisaslaşması var. Çevre iller ve ülkeler da potansiyelimiz var. Müzelerde destekçisi olacak. Valimiz iki müze için müjde verdi.  Resim ve heykel müzeleri için yer göstereceğini söyledi. Belediye başkanımız yer gösterirse tarihi opera binamızı yurt için yurt dışındaki hemşerilerimizle birlikte yapıp yeniden Trabzonluların hizmetine sunarız,
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler