Bilal Erdoğan'a arazıyı yutkunarak bağışlamış

Ali Ağaoğlu, Bilal Erdoğan'a Arazisini Yutkunarak BağışlamışBilal Erdoğan, ünlü iş adamının arazisini istemiş ve Ali Ağaoğlu da "yutkuna yutkuna" araziyi bağışlamış.Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı ve Ağaoğlu tarafından yalanlanan "Ağaoğlu'nun Bilal Erdoğan

Bilal Erdoğan'a arazıyı yutkunarak bağışlamış

Ali Ağaoğlu, Bilal Erdoğan'a Arazisini Yutkunarak Bağışlamış

Bilal Erdoğan, ünlü iş adamının arazisini istemiş ve Ali Ağaoğlu da "yutkuna yutkuna" araziyi bağışlamış.

Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı ve Ağaoğlu tarafından yalanlanan "Ağaoğlu'nun Bilal Erdoğan'a rüşvet olarak arazi verdiği" iddiaları yeni bir boyut kazandı. Soruşturmada polisin, Bilal Erdoğan ile Ali Ağaoğlu'nun 7 Mart 2013 ve 23 Nisan 2013 tarihlerinde 2 defa toplantı yaptıklarını ve imar durumlarının halledilmesi karşılığında arazi bağışı konularını konuştuklarını tespit ettiği öne sürülüyor. Ağaoğlu'nun araziyi vermeden önce yutkunduğu, ancak sonradan vermeye razı olduğu da iddialar arasında. Ağaoğlu'nun pazarlık kapsamında "Ben bunu veririm ama ondan sonra bir işim olduğunda ikiletmez kimse" dediği de öne sürülüyor.

"BİLAL'E GELMEK İSTİYORUZ"

İlk toplantı talebinin Bilal Erdoğan'dan geldiği ve buna dayanak olarak da 4 Mart 2013'te TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün ile Ali Ağaoğlu arasında yapılan telefon görüşmeleri gösteriliyor. Ergün, Ağaoğlu'na "Bilal'le gelmek istiyoruz" diyor, Ağaoğlu da "Memnuniyetle" diyor.

20 DÖNÜM, 100 MİLYON DOLARLIK ARAZİYİ YUTKUNARAK VERMİŞ

Polis kayıtlarındaki iddialara göre, Ağaoğlu'nun Bilal Erdoğan ile TÜRGEV'de yaptığı toplantının ertesi günü, Erdoğan'ın arkadaşı A. Ç. ile bir inşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı C. A. arasında bir görüşme oluyor. Görüşmede, Ağaoğlu'ndan Ataşehir'deki 20 dönümlük 100 milyon dolar değerindeki arsasının istendiği, Ağaoğlu'nun önce yutkunduğu, ancak sonradan vermeye razı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca toplantı içeriğinin çok gizli tutulmaya çalışıldığı da soruşturmaya yansıyan hususlar arasında. Ağaoğlu'nun pazarlık kapsamında "Ben bunu veririm ama ondan sonra bir işim olduğunda ikiletmez kimse" dediği de öne sürülüyor.

TÜRGEV TOPLANTILARI

Soruşturmada polis, Bilal Erdoğan ile Ali Ağaoğlu'nun 7 Mart 2013 ve 23 Nisan 2013 tarihlerinde 2 defa toplantı yaptıklarını tespit etti.

İlk Toplantı

Tarih : 4 Mart 2013

Konuşanlar : Ali Ağaoğlu ile Türgev Genel Başkanı Ahmet Ergün

Ahmet Ergün: "Ya üstadım Perşembe günü sen buralarda mısın bilmiyorum bi a şeyle Bilal le falan bi sana gelmek istiyoruz ya"

Ali Ağaoğlu : "Tamam abi buradayım memnuniyetle"

Ahmet Ergün: "Perşembe günü o zaman ben ondan bir randevu alacağım sana döneceğim yani beraber geleceğimiz için"

İkinci Toplantı

Tarih : 23 Nisan 2013

Konuşanlar : Ali Ağaoğlu ile TÜRGEV'den Abdullah Çiftçi

Ali Ağaoğlu: Kimsin

Abdullah Ciftçi: "Ben Abdullah ÇİFTÇİ bu Ahmet ERGÜN ile Bilal abi onunla sizi ziyaret etmiştik hatırladınız mı"

Ali Ağaoğlu: Hı Merhaba

Abdullah Çiftçi:"Ya Ali abicim müsaitsen bugün seni üç gibi ziyaret edebilir miyiz tekrardan"

Ali Ağaoğlu: "Bugün şeyde yokum kapalı bugün şey dışarıdayım"

Abdullah Çiftçi: "Ne zaman müsait olursunuz"

Ali Ağaoğlu: "Yarın sabah onda şey var yabancı misafirlerim var yani ikide"

Abdullah Çiftçi: "Tamam ali abicim"

Tarih : 23 Nisan 2013

Konuşanlar : Ali Ağaoğlu ile TÜRGEV'den Abdullah Çiftçi

Abdullah Çiftçi: abi bugün sen müsait olmaz mısın Bilal de yarın meşgulmüş biraz

Ali Ağaoğlu : hı şey Bilal beyle mi beraber geleceksiniz ha Ben Sen geleceksin anladım

Abdullah Çiftçi: yok

Ali Ağaoğlu: tamam gelirim nereye gelirim.

Abdullah Çiftçi: Ahmet abinin ofisinde buluşalım.

Ali Ağaoğlu: tamam üçte geleyim.

CHP, MECLİS'E TAŞIDI: NE ZAMAN EVLATLIKTAN REDDEDECEKSİNİZ

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karışsın, bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim" demesinden 3 gün sonra tapelere yansıyan oğlu Bilal Erdoğan ve işadamı Ali Ağaoğlu arasındaki diyaloğu TBMM'ye taşıdı. CHP Genel başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan'a, "Ağaoğlu yutkunarak araziyi verip 'Bundan sonra işim olduğunda kimse ikiletmez' dediyse bu rüşvet değil midir? Evlatlıktan reddetme sözünün gereğini ne zaman yerine getireceksiniz?" diye sordu.

KILIÇDAROĞLU "AĞAOĞLU BAŞBAKAN'A RÜŞVET VERDİ" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Amasya'da yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın, iş adamı Ali Ağaoğlu'ndan, Bakırköy 46 isimli projenin arazisinin imar durumunun düzeltilmesine karşılık rüşvet olarak Ataşehir'de çok değerli bir arsa istediğini iddia etmişti.

ALİ AĞAOĞLU, YALANLAMIŞTI

Ağaoğlu Şirketler Grubundan yapılan yazılı açıklamada ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği iddialar yalanlanmıştı. Yapılan açıklamada, "Adı geçen vakfa hiçbir biçimde böyle bir arsa verilmediği gibi bu tür bir pazarlık da söz konusu olmamıştır" ifadelerine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem