Bıçak bakımı ile ilgili bilmeniz gereken püf noktaları

Aslında bıçakların ömrü sandığınız kadar da kısa değil. Bıçakları daha uzun ömürlü kullanabilmek için bıçak kullanımı ve bakımı ile ilgili birkaç küçük ipucunu bilmek yeterli. İşte bıçak bakımı ile ilgili bilmeniz gerekenler: Bıçak alırken nelere dikkat e

Bıçak bakımı ile ilgili bilmeniz gereken püf noktaları

Aslında bıçakların ömrü sandığınız kadar da kısa değil. Bıçakları daha uzun ömürlü kullanabilmek için bıçak kullanımı ve bakımı ile ilgili birkaç küçük ipucunu bilmek yeterli.

İşte bıçak bakımı ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Bıçak alırken nelere dikkat etmeli

- Mutfağınızda uzun süreli ve her zaman elinizin altında kullanacağınız bıçakları satın alırken mutlaka deneyin. Çünkü hemen hemen her bıçağın görünüşü aynı gibi gözükse de sırt kalınlığı, ağırlığı ve uzunluğu farklıdır. Bu sebeple kullanırken elinizle rahatlıkla kavrayabileceğiniz bıçakları tercih edin.

- Zorunlu olmadıkça set halinde satılan bıçakları almayın. Onun yerine gerçekten işinize yarayacak iki çeşit bıçak almak çok daha iyi bir seçim olacaktır. Çünkü setin içinden çıkan çoğu bıçak çok nadir kullanılır.

- Tercih edeceğiniz bıçağın paslanmaz çelikten yapılmış olmasına dikkat edin. Paslanmaz çelikten yapılmış bıçaklar zamanla oksitlenerek yiyeceklerin tadını bozmaz.

Bıçaklar nasıl temizlenir

- Ahşap saplı bıçaklarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Ahşap sudan etkilendiği için –makinelerin yıkama sürelerini de göz önünde bulundurursak- kullanım ömürleri kısalacaktır.

- Unutmamanız gereken bir diğer konu ise lazer kesim bıçakların bileylenmediğidir. Eğer niyetiniz aldığınız bıçağı uzun ömürlü kullanmaksa, bu doğru bir tercih olmaz.

- Özellikle de çelik olmayan bıçaklarınızın çabuk oksitlenmemesi için yıkadıktan sonra havlu bez yardımıyla iyice kurulamanız gerekir.

- Lazer kesim olmayan bıçaklarınızı belli aralıklarla bileyleterek kullanım ömürlerini artırabilirsiniz.

- Aktarlarda bulabileceğiniz bezir yağı ile ahşap saplı bıçaklarınızı ovarak ilk günkü görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Bıçaklar nasıl bilenir

Her evde bulunan gazete kağıdı ya da bir kahve kupasıyla da bıçaklarınızı bileyleyebilirsiniz. Bileylemek istediğiniz bıçağı gazete kağıdına ya da bardağın alt kısmına sürterek bıçaklarınıza keskinlik kazandırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler