Biber gazına yaş sınırı geliyor

Silah Kanunu Tasarısı’yla ilgili taslak raporu tamamlandı. İşte taslağın getirdiği yeni düzenlemeler... Meclis İçişleri Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon Silah Kanunu Tasarısı’yla ilgili taslak raporunu tamamladı. Buna göre;  -Polis ve askerle

Biber gazına yaş sınırı geliyor
Silah Kanunu Tasarısı’yla ilgili taslak raporu tamamlandı. İşte taslağın getirdiği yeni düzenlemeler...
 
Meclis İçişleri Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon Silah Kanunu Tasarısı’yla ilgili taslak raporunu tamamladı.
 
Buna göre; 
 
-Polis ve askerlerin üzerlerine zimmetli beylik silahlar da dahil yurt genelindeki ruhsatlı silahların tümü ile yeni verilecek ruhsatlı silahların mermi çekirdeği, kovan ve namlularına ilişkin balistik veriler tek merkezde toplanacak. 
 
KİMSE MUAF DEĞİL 
 
- Düzenlemeden kimse muaf tutulmayacak. Eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, kuvvet komutanları, eski bakanlar da armağan veya görevlerinden dolayı sahip oldukları silahların balistik kimliğini, yasada öngörülen üç yıllık sürede çıkarmak zorunda olacaklar.
 
- Silah taşıma yaşı 24 olarak kesinleşti. Yivli tüfekler için 22 yaş, pompalı için de 18 yaş sınırı getirildi. Silah ruhsatı için eğitim ve rapor koşulu getirildi.
 
- Terörle Mücadele Yasası’nın 20. maddesi kapsamında itirafçı veya gizli tanık gibi koruma altına alınanlara da hayatlarının tehlikede olduğu belirlenirse silah verilecek. 
 
- Düğün mekanları ve alkollü içki tüketilen yerlere silahla girenlere 2 bin TL para cezası uygulanacak. AVM’lerin girişlerinde silahların emniyete alınması için özel kasalar konulacak.
 
- Ruhsatsız silahını bir yıl içinde ilgili kamu kurumuna teslim edenler hakkında soruşturma açılmayacak. ‘Af’ niteliğindeki düzenleme, suça bulaşmamış terör örgütü mensuplarının elindeki silahları teslim etmesini de kapsayacak. 
 
BİBER GAZINA YAŞ SINIRI! 
 
- Biber gazı satışına 18 yaş sınırı gelecek. İzinsiz biber gazı imal ve ithal edenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.
 
- Hatıra kurşun veya benzeri mühimmat taşıyan, kolye ve anahtarlık gibi aksesuarlarda kullananlar 6 aya kadar hapisle yargılanacak.
 
- Alkollüyken silah taşıdığı tespit edilenlere ilk seferinde 600 TL para cezası, ikincide 5 yıl süreyle ruhsat yasağı getirildi. Tasarının ilk halinde ömür boyu ruhsat yasağı vardı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem