Beyaz Saray'dan İran Haberine Jet Cevap

  ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İran'ın nükleer programı konusunda ABD ve İran'ın ilk kez bire bir müzakereler yapma yönünde prensipte anlaştığını yazdı. Gazete, Amerikan yönetimi üst düzey yetkililerine dayandırdığı haberinde, İranlı

Beyaz Saray'dan İran Haberine Jet Cevap

 

 ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İran'ın nükleer programı konusunda ABD ve İran'ın ilk kez bire bir müzakereler yapma yönünde prensipte anlaştığını yazdı.
 
Gazete, Amerikan yönetimi üst düzey yetkililerine dayandırdığı haberinde, İranlı yetkililerin, hangiABD Başkanı ile müzakere edeceklerini bilmek istedikleri için, görüşmelerin seçimler tamamlanana kadar başlamaması üzerinde ısrarcı olduğunu belirtti.
 
Beyaz Saray'dan Yalanlama
 
Ancak bu haberin yayımlanmasından hemen sonra Beyaz Saray, yazılı açıklama yaparak haberi yalanladı.
 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Tommy Vietor, açıklamasında, ABD ve İran'ın, seçimlerden sonra bire bir ya da herhangi bir görüşme üzerinde mutabakata vardığının doğru olmadığını belirtti.
 
Vietor, diplomatik çözüm için 5+1 ülkeleriyle birlikte çalışmaya devam ettiklerini vurgulayarak, en başından bu yana, ikili olarak görüşmeye hazır olacaklarını belirttiklerini kaydetti.
 
Başkan Obama'nın, İran'ın nükleer silah edinmesini engelleyeceğini net biçimde ortaya koyduğuna dikkati çeken Vietor, ''Bunu başarmak için yapmamız gerekenleri yapacağız'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler