Beyaz esaret geri geldi

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ankara ve çevresinde halen devam eden kar yağışının bugün saat 15.00'e kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışı nedeniyle buzlanma, don ve ulaşımda oluşabilecek a

Beyaz esaret geri geldi

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ankara ve çevresinde halen devam eden kar yağışının bugün saat 15.00'e kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca kar yağışı nedeniyle buzlanma, don ve ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması istendi.

Hafta sonu tüm Marmara'da sağnak yağış beklenirken, yüksek kesimlerde de kar yağışı görülecek.

BOLU DAĞI'NDA KAR 

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı'nda gece başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

D-655 Düzce-Zonguldak bağlantı yolundaki Hiciz rampası, Kabalak, Şifalısu, Kurtsuyu, Tepeköy ve Boğaziçi mevkileri ile Topuk Yaylası, Gümüşova ilçesi TEM otoyolu rampaları ve Akçakoca'da da ulaşımda aksama yaşanıyor.

Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor, emniyet ekipleri de sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

ULUDAĞ'DA KAR 160 SANTİMETRE

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, “oteller bölgesi”nde, dün 130 santimetre olan kar kalınlığı, son yağışların ardından 160 santimetreyi buldu.

Sıcaklığın en düşük sıfırın altında 8, en yüksek 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağışın yarın kesilmesinin beklendiği bildirildi.

ORDU’DA ŞİDDETLİ RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

Ordu'nun Mesudiye İlçesi’nde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı aydınlatma direkleri devrildi, binaların çatıları uçtu. Olayda 4 otomobil ve 1 minibüs zarar gördü.

Mesudiye ilçe merkezinde dün gece yarısı etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı binaların çatıları sökülerek etrafa savruldu. Eski belediye hizmet binasının çatısı da kalas ve çinkosuyla birlikte yerinden sökülerek yol kenarında park halindeki araçların üzerine düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmazken camları kırılan 4 otomobil ve bir minibüste maddi hasar oluştu. İş makineleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla otomobiller kurtarılırken, hatlardaki arıza nedeniyle bir süre ilçeye elektrik verilemedi.

Mesudiye Kaymakamlığı da rüzgar nedeniyle meydana gelen hasarların tespiti için çalışma başlattı.

KAYSERİ'DE FIRTINA CAN ALDI

Kayseri'de dün saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan rüzgarda uçan çatının üzerine düştüğü 59 yaşındaki Burhanettin Kandemir yaşamını yitirdi.

Olay Melikgazi ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle 6 katlı apartmanın çatısı uçtu. Bu sırada yolda yürüyen işçi emeklisi Burhanettin Kandemir, üzerine çatıdan düşen parçalar nedeniyle ağır yaralandı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kandemir, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kentte fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısı ve bir caminin de minaresinin uçtuğu bildirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem