Beşik gibi Simav yine sallandı

Bugün saat 16.51'de merkez üssü Kütahya Simav olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta  yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ederken, saat  16.51'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki de

Beşik gibi Simav yine sallandı

Bugün saat 16.51'de merkez üssü Kütahya Simav olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'ta  yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ederken, saat  16.51'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki vatandaşları tedirgin  etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  verilerine göre, saat 16.51'de merkez üssü Simav ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde  deprem kaydedildi. Deprem, Kütahya il merkezi ve Emet, Hisarcık, Şaphane,  Pazarlar, Gediz ilçelerinde de hissedildi.

5,2 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenen deprem, Simav'da özellikle  çadır kentlerde yaşayan vatandaşları sokağa döktü. Simav ve çevre ilçelerde iş  yerlerini açan esnaf ile sağlam binalarda kalan vatandaşlar ise depremi  hissettikten sonra sokaklara çıktı.

Depremin, ilk belirlemelere göre, Simav'da mevcut hasarın dışında  herhangi bir hasara yol açmadığı bildirildi.

25 bin nüfuslu Simav'da vatandaşların yaklaşık 10 bini çadır kentlerde,  15 bini ise evlerinin bulunduğu mahalle ve sokak aralarına kurdukları çadırlarda  yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem