Berkin soruşturmasında "fotoğraf" iddiası

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yürütülen soruşturmada iki tanık daha ifade verdi. Tanıklar, Elvan’ın vurulmasından kısa bir süre önce olay yerindeki polislerin fotoğrafını çektiklerini idd

Berkin soruşturmasında "fotoğraf" iddiası

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yürütülen soruşturmada iki tanık daha ifade verdi. Tanıklar, Elvan’ın vurulmasından kısa bir süre önce olay yerindeki polislerin fotoğrafını çektiklerini iddia ederek, ailenin avukatı fotoğrafı savcılığa sundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Berkin Elvan soruşturmasında tanık ifadeleri alınmaya devam ediliyor. Soruşturma kapsamında bugün de iki tanık ifade verdi. Soruşturma savcısı Faruk Bildirici tarafından dinlenen P.K. olay yerine yakın bir özel hastanede diş hekimi asistanı olduğunu ve 15 Haziran 2013 tarihinde nöbette olduğunu belirtti. İfadesinde “15 Haziran Cumartesi günü akşamı saat 23.00’da işimiz bitti ancak dışarıda çok yoğun olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, poliklinikte kalmaya karar verdik” diyen P.K., “Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı rahatsızlandım. Diş hekimi M.B. sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak ‘Asistanım astım hastası. Lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘İçeriye gir’ diyerek bağırdılar. Daha sonra yan odadan cep telefonumla poliklinik önünde bekleyen polislerin fotoğrafını çektim” dedi.

Tanık olarak ifadesine başvurulan diş hekimi M.B. ise, “Klinikten aşağıda sokakta bulunan polislere ‘İçeride hasta var’ dediğini ancak polislerin sert bir üslupla ‘Gir içeri’ diye kendisine bağırdıklarını ifade etti.

Polisin kedisine çıkışmasına kızan asistanının sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektiğini belirten tanık M.B., “Berkin’in yaralandığı yerden polikliniğimizin olduğu yere 2 dakikada gidilebilir. 50-100 metre mesafe vardır. Fotoğraf da 07.11’de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten bir müddet sonra Berkin’in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Bizim yerden Berkin’in vurulduğu yer görülebilecek mesafededir” dedi.

Tanık ifadeleri üzerine Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana, fotoğrafın daha önceki tanık ifadelerinde bahsi geçen marketin önündeki 7-8 polisin fotoğrafı olabileceğini belirterek söz konusu fotoğrafı soruşturma dosyasına sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem