Berkin olayında yeni görüntüler!

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Evrim Deniz Karatana ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bugün basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Berkin Elvan'ın vurulduğu gün TOMA'dan çekilen ve bilirkişi tarafından incelenen görüntüler izletildi. Gö

Berkin olayında yeni görüntüler!
Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Evrim Deniz Karatana ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bugün basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Berkin Elvan'ın vurulduğu gün TOMA'dan çekilen ve bilirkişi tarafından incelenen görüntüler izletildi. Görüntüleri izletmeden önce konuşan avukat Karatana, "Katiller bu görüntülerle birlikte netleşmiştir.
 
Bir an evvel savcılık tarafından iddianame düzenlenmeli ve bir an evvel tutuklanmalarına karar verilmelidir. Çünkü kasti olarak nişan alarak hedef gözeterek bu gaz bombalarını ateşledikleri belli" diye konuştu.
 
"COUNTER STRİKE" GİBİ
 
Dosyada 7 ay süren bir hareketsizliğin yaşandığını belirten avukat Karatana, "Bütün taleplerimiz bekletildi. Kamera kaydı yok dendi. Orada polis görevlendirilmedi dendi ama biz ısrar etmeye devam ettik. 7 ayın sonunda nihayet polis isimleri bildirilmişti. 1000 kadar polis ismi vardı.Biz iğneyle kuzu kazmaya başladık. Hangi polisler görevli diye bulmaya çalıştık. Çemberi daraltmaya çalıştık. Bu arada yeni tanıklar çıktı. Bir fotoğraf çıktı doktorlar çekmişti. Bunların kimliklerini tespiti ile birlikte öğrenmiş olduk. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 5. birlik görev yapıyordu o saatlerde ve Berkin'in katili o birliktendi... O birliğin amiriydi, gaz bombasını kullanan memurlardı. Bu bilirkişi raporuyla birlikte 4 polis tespit edildi. Bir tanesi tanıkların beyanında adı geçen sarışın amir. Amir tespit edildi. 3 polis tespit edildi, 2' si gaz bombası kullanıyor biri de gaz fişeklerini dolduruyor onların yanında. Yani iştirak halinde o amirin de sevk ve idaresinde. Onun talimatıyla insanların üzerine nişan alarak az sonra göreceksiniz bir bilgisayar oyunu vardır Counter Strike. Ellerine silah alıp kovalamaca, sanki bilgisayar oyunu yönlendirir gibi karşısında insan yokmuş gibi böyle bir oyunun içindeymişcesine gaz silahıyla bir oraya bir buraya sinerek, hedef göstererek, öldürmek kastıyla çok açık. Çünkü nasıl bir zarar vereceğini hepimiz biliyoruz, hepimizden iyi polis biliyor. Buna rağmen bu netlikle ateş ederken nişan aldıklarını izleyeceğiz" şeklinde konuştu. 
 
O GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ
 
Karatana'nın konuşmasının ardından bilirkişi tarafından incelenen ve dosyaya giren o görüntüler izlendi. Berkin Elvan'ın vurulduğu gün Okmeydanı'nda görev yapan bir TOMA'nın kamerasından çekilen görüntülerde Mithatpaşa Caddesi'nden Berkin Elvan'ın vurulduğu yere doğru inen 3 polis görülüyor. 2 polis cadde üzerinden ilerlerken bir direğin arkasına gizlenerek gaz bombasıyla ateş ediyorlar. O anlar TOMA'nın kamerasından da görüntüleniyor. 1 polis ise ateş eden o polislere gaz fişeği sağlıyor. Polisler ardından yukarı çıkıyor. Bu sırada sokakta bulunan bir grup polislere doğru geliyor. Polisler bunun üzerine ikinci kez gaz fişeği atıyorlar.
 
BABA SAMİ ELVAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
 
Görüntülerin ardından konuşan baba Sami Elvan ise konuşması sırasında gözyaşlarına boğuldu. Baba Elvan, "Güpegündüz yol artısında bizleri katletmiştir ve bunların başbakan olarak arkasında olduğunu, maaşlarını ödediğimiz insanların düşman olduğunu apaçık görüyoruz. Şunun neresini savunuyorlar onu anlamadım. Çocuğun eylemi yok. Sokakta birşey yok, faaliyet yok ama gizlenerek gidiyor bir de marketin arkasına sığınıyor saklanarak gidiyor eğilerek. Nişan alarak çocuğu vuruyor. Hangi ülkede bu var. Polis bizi koruması gerekirken çocuğumuzu öldürüyor. Yetkililere soruyorum. Bunun da hesabını verecekler. Bunlar da gerekli cezayı alacaklar. Adil şekilde yargılanacaklarına inanıyorum, inanmak istiyorum. Nasıl çocuğum yoksa onlar gelsinler sorsunlar nasıl yaşıyoruz 16 Haziran'dan bu yana. Gelsin bizi dinlesinler. O polislere de özellikle sesleniyorum; acaba rahat uyuyabiliyorlar mı? Maaşlarından çocuklarına helal ekmek yedirebiliyorlar mı? Berkin'in, Ethem'in diğer şehitlerin kanlarını yediriyorlar. Dileğim bundan sonra adil şekilde yargılanmaları. Ben dün akşam sabaha kadar uyumadım. Benim eşim hala ayakta" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler