Berkin Elvan dosyasına 3 savcı görevlendirildi

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma için 3 savcı görevlendirildi.Berkin Elvan soruşturmasında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz 31 Mart 2015 tarihinde adliyedeki odasında DHKP-C

Berkin Elvan dosyasına 3 savcı görevlendirildi

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma için 3 savcı görevlendirildi.

Berkin Elvan soruşturmasında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz 31 Mart 2015 tarihinde adliyedeki odasında DHKP-C'li 2 terörist tarafından alıkonularak şehit düşmüştü. Savcı Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle dosyaya bir başsavcı vekili görevlendirilmişti. Bu başsavcı vekilinin tayin olması üzerine Başsavcılık yeni bir görevlendirme yaparak dosyaya 3 ayrı savcı görevlendirdi.

Berkin Elvan'ın gaz kapsülüyle yaralandığı gün, Okmeydanı'na görev yapan ve gaz bombası kullanabilen 20 polisin adı ve fotoğrafları emniyet tarafından savcılığa ulaşmıştı.

Öte yandan, olay yeri görüntülerine ilişkin alınan kriminal raporunda olayla ilgisi olduğu öne sürülen 3 polis memurunun fotoğrafları savcılığa ulaşmıştı. Savcılık bu 3 polisin Emniyet'in gönderdiği 20 polisin arasında olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na başvurmuştu. Adli Tıp Kurumu, söz konusu fotoğrafların bulanık olması nedeniyle böyle bir tespitin mümkün olmadığını dosya savcısına bildirildi. Savcılığın yeni görüntüler üzerinde çalıştığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler