Benzin fiyatlarını düşürecek anlaşma

Anlaşma dünyada memnuniyet yarattı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran ve P5+1 ülkelerini sürece yönelik yapıcı gayretleri nedeniyle tebrik ediyoruz" denildi.Anlaşmada Türkiye için iki kritik karar da var... Buna göre;- Petrol fiya

Benzin fiyatlarını düşürecek anlaşma

Anlaşma dünyada memnuniyet yarattı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İran ve P5+1 ülkelerini sürece yönelik yapıcı gayretleri nedeniyle tebrik ediyoruz" denildi.

Anlaşmada Türkiye için iki kritik karar da var... Buna göre;

- Petrol fiyatları düşecek.

- İran Riyali, Dolar karşısında yüzde 3 değer kazandı. Ayrıca İran'da enflasyon düşecek.

- Diplomatik ilişkiler hızlanacak. Tahran'daki kapalı yabancı ülke temsilcilikleri açılacak.

- Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren bir düzenlemeyle, İran'a altın ve bazı diğer değerli madenler için uygulanan yaptırım hafifletiliyor.

- İran'a ait bazı milli havayolu şirketlerine lisans güvenliği ile ilgili tamirat ve denetimlerde kolaylık sağlanmasıyla bu ülkede artık olağan hale gelen acı uçak kazaları engellenebilecek.

- İran havayolu şirketlerinin elinde bulunan uçakların bakımı için Türkiye'ye gelebileceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem