'Beni alıp kocasına götürüyordu'

 Yalvaç İlçesi'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Nevin Yıldırım, Nurettin Gider'in eş

'Beni alıp kocasına götürüyordu'

 Yalvaç İlçesi'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Nevin Yıldırım, Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider'in kendisini evine götürüp kocasıyla baş başa bıraktığını belirterek, "Keziban'ın her şeyden haberi vardı" iddiasında bulundu.

Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak, 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı. Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012'de kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım'ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Bebeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 'Elif Sıla' adı verildi.

'Tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' iddiasıyla hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istenen Nevin Yıldırım'ın yargılandığı davanın 2'nci duruşması, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya, 14 aydır cezaevinde bulunan Nevin Yıldırım, avukatı Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte katıldı. Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider ile annesi Zeynep Gider ise avukatları Hülya Özcan ve Dudu Kılınç'la duruşmaya katıldı.

Duruşmada, Nevin Yıldırım'la aynı cezaevinde tutuklu bulunan ve Yıldırım'ın olayı anlattığı Lale Çanta'nın da aralarında bulunduğu 11 tanık dinlendi. Tanıklardan Nevin Yıldırım'ın kayınvalidesi Aysel Yıldırım, kayınbiraderi Hasan Hüseyin Yıldırım, aynı adı taşıyan dedesi ile Nevin Yıldırım'ın kız kardeşi Mümine Yıldız, ifade vermeyeceklerini belirterek tanıklıktan vazgeçti.

'KÖPEK KESTİM'
Tanıklardan Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım, duruşmadaki ifadesinde olay gecesini anlattı. Kahveden eve döndüğünde tuvalete girdiğini, bu sırada bağrışma duyduğunu belirten İlyas Yıldırım, "Sesler üzerine evin üst katına çıktım. Gelinimin elinde tüfek vardı. Elleri kan içindeydi. Şoka girmiş halde duruyordu. 'Ne oldu' diye sorduğumda 'Bir köpek kestim' dedi. 'Ne köpeği kestin' diye sorduğumda ise 'Nurettin köpeğini kestim' dedi" diye konuştu.

BIÇAĞI NEREDE KULLANDIN?
İlyas Yıldırım'ın ifadeleri üzerine mahkeme heyeti, Nevin Yıldırım'a ifadeyi doğrulayıp doğrulamadığını sordu. Yıldırım, kayınpederinin anlattıklarını doğruladı. Mahkeme heyeti soruşturma esnasında toplanan delilleri de tek tek Nevin Yıldırım'a gösterdi. Olayda kullanılan bıçak, tüfek ile Nurettin Gider'in üzerinden çıkan tabancayı da Yıldırım'a gösteren mahkeme heyeti, bıçağı nerede kullandığını sordu. Mahkeme Başkanı Mustafa Yeşilkaya'nın sorusunu yinelemesi üzerine bir süre sessiz kalan Yıldırım, 'Cesette kullandım' diye yanıt verdi.

'KEZİBAN BENİ EVİNE GÖTÜRÜYORDU'
Diğer tanıkların, 'Nevin Yıldırım ve Nurettin Gider arasında gönül ilişkisi vardı' ifadeleri üzerine söz alan Nevin Yıldırım, "Keziban Gider'in bütün olanlardan haberi vardı. Hatta bana 'Dayın (Nurettin Gider) iş konusunda seninle konuşacak' diye ısrar edip eve götürüyordu. Keziban çay hazırlıyordu. Ben de Nurettin'le konuşuyordum. Her şeyden haberi vardı, sesini çıkarmıyordu" dedi.

ONLARI ÖPÜŞÜRKEN GÖRDÜĞÜMDE ÇEKTİĞİM ACIYI, KOCAM ÖLDÜĞÜNDE ÇEKMEDİM
Nevin Yıldırım'ın ifadesine itiraz eden Keziban Gider ise, "Nevin ile eşimi pamuk toplamaya gittiğimizde öpüşürken gördüğüm sırada çektiğim acıyı, Nurettin öldüğünde bile çekmedim. Hangi kadın kendi eliyle kocasını başka bir kadına teslim eder" diye konuştu.

'BEBEĞİM AĞLIYOR HAKİM BEY'
Tanıklardan Şükran Çırak ise ifade verdiği sırada, koridorda bir yakınının yanındaki bebeği ağlamaya başladı. Bunun üzerine Şükran Çırak, mahkeme başkanına, "Hakim bey dışarıda çocuğum ağlıyor. Strese girdim ne anlatacağımı bilemiyorum" dedi. Taraf avukatlarının tanığa soru sormak istemesi üzerine mahkeme başkanı bebeğin içeri alınmasını istedi. Bebeğini kucağına alan Şükran Çırak, ifadesini bu şekilde tamamladı.

DURUŞMA YANLIŞ YÖNDE SEYREDİYOR
Tanıkların dinlenmesinin ardından Nevin Yıldırım'ın avukatı Halil Hilmi Tütüncü, duruşmanın yanlış yönde seyrettiğini söyledi. Tanık ifadelerinin hep duyumlar üzerine olduğunu, kimsenin birşey görmediğini anlatan Tütüncü, "Bütün tanıklar Nevin ile Nurettin arasında bir gönül ilişkisi olduğu yönünde duyum aldıklarını ileri sürüyor. Halbuki ortada böyle bir durum yok. Zorla bir ilişki olduğu açıktır. Müvekkilim gönüllü bir ilişki kursaydı, maktulle kaçıp gidebilirdi. Davanın bu yönüyle ele alınması gerektiğini ve sanığın ruhsal durumu konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep ediyoruz" dedi.

DURUŞMA 10 OCAK'TA
Tanık ifadeleri ve tarafların taleplerinin ardından mahkeme heyeti, Nevin Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca dava dosyanın incelenmesi için SDÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilimdalı Başkanlığı'na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 10 Ocak 2014 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler