’’Ben evladımın imam olmasını istemem ama...’’
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasın

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasını, bir Fatiha okumasını isterim” dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Sami Aydın, Tarım Eski Bakanı Musa Demirci ve AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın, Sivas İmam Hatipliler Derneği’nin kentteki bir restoranda düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Kahvaltının ardından burada konuşan Bakan Yılmaz, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasını, bir Fatiha okumasını isterim. Din bir meslek değildir imamlığın bir meslek olmaması lazım. Herkes doktor, çiftçi, esnaf, inşaatçı olması lazım da bunların bir araya geldiği zaman bir imam en sesi güzel olan, en layık, en liyakatli olanın birisinin öne getirilmesi gerekir. Ama eğer ki imamlık meslek haline geldiğindeyse işte ’yıllık tatili mi isterim yıllık tatilimde camiye gitmem yani herhalde bu işi de yapmam’ diyor, sosyal olaylar belki bunu gerçek ihtiyaç oldu” dedi.
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Aksu Parkı önünde AK Parti Sivas İl Başkanlığı’nın düzenlediği kardeşlik yürüyüşüne katıldı. Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi istikametini takip eden grup vatandaşlara çiçek dağıttı. Yürüyüş Sivas Tren Garı önünde son buldu.
Bakan Yılmaz, daha sonra Zara ilçesine geçerek burada halka hitap etti. Yılmaz, miting sonrası Şarkışla ilçesine geçti.