Belgesiz işçi çalıştıranlara ceza geliyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ, 25 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfına giren işler kapsamındaki 40 mesleğe, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Me

Belgesiz işçi çalıştıranlara ceza geliyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ, 25 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfına giren işler kapsamındaki 40 mesleğe, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Tebliğin yayınlanmasından itibaren bir sene sonra belgesiz işçi çalıştıranlara ceza verilecek. Tebliğ ile ilgili görüşlerini aktaran Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu,Türkiye'deki iş kazalarının yüzde 8.7'sinin tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan inşaat sektöründe meydana geldiğini belirtiyor.

HER İŞÇİ İÇİN 500 LİRA CEZA

Koloğlu, kazaların büyük kısmının yüksekten düşmeye bağlı olduğunu ve bunların yüzde 40-30 oranında ölümle sonuçlandığını aktarıyor. Tebliğ kapsamındaki 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan işçi, tebliğin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonunda çalıştırılmayacak. Bu sürenin sonu olan 25 Mayıs 2016'dan itibaren bu tebliğe aykırı olarak işçi çalıştıranlara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü tarafından her bir çalışan için 500 TL idari para cezası verilecek.

BAŞARILI OLANLARIN MASRAFLARI İŞSİZLİK FONUNDAN KARŞILANACAK

Öte yandan MYK Kanunu kapsamında yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti işsizlik fonundan karşılanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem