Belediye Binasına PKK bayrağı!

Van'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri için Seçim bürosu açıldı. Daha çok Aysel Tuğluk'un Seçim propagandası yapacağı büro, daha önce BDP'nin kurduğu "demokratik çözüm" adını verdiği çadırının bulunduğu Ahmedi Hani Parkı'na açıldı.Miting hav

Belediye Binasına PKK bayrağı!

Van'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleri için Seçim bürosu açıldı. Daha çok Aysel Tuğluk'un Seçim propagandası yapacağı büro, daha önce BDP'nin kurduğu "demokratik çözüm" adını verdiği çadırının bulunduğu Ahmedi Hani Parkı'na açıldı.

Miting havasındaki açılışta konuşan Tuğluk, "Haksızlığa, hukuksuzluğa isyan etme günüdür. Özgürlük halkımızın olacaktır" dedi. Bu arada yüzü maskeli 2 kişi sözde PKK bayrağını Seçim bürosunun açıldığı bölgede bulunan Van Belediyesi Hizmet binasına astı.

Seçim bürosu açılışı için Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aralarında seçime girmek için BDP'den istifa eden Van Milletvekili ve Bağımsız milletvekili adayları Özdal Üçer, Nazmi Gür, bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk ve Belediye Başkanı Bekir Kaya ve BDP'li ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 500 kişi, slogan atarak yürümeye başladı.

Ellerindeki bölücübaşı Abdullah Öcalan posterleri ve PKK'yı simgeleyen bezlerle Seçim bürosunun açılacağı parka gelen BDP'liler sık sık PKK ve Öcalan lehine slogan attı. Seçim bürosunu kurdelasını partili kadınlarla birlikte bağımsız milletvekili adayları kesti.

HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA İSYAN GÜNÜ

Daha sonra Seçim otobüsü üzerinden teşekkür konuşması yapan bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, mücadele ve direnişin yükseltilmesini istedi. Halkın sesi olacağını belirten Tuğluk, şöyle dedi:

"Haksızlığa, hukuksuzluğa isyan etme günüdür. Özgürlük, halkımızın olacaktır. Halkımızın onurlu mücadelesinin sesi olacağım. Varlığımızı kabul etmeyenlere 'Dur' demenin zamanıdır. "

Aysel Tuğluk'un konuşması ardından yüzü maskeli 2 kişi, Seçim bürosunun hemen yanında bulunan Van Belediyesi Hizmet Binası'na PKK'nın sözde "konfederalizm" bayrağını astı. Bir süre burada kalan bayrak daha sonra indirildi. Kalabalık daha sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler