Belediye Başkanından mesaj!

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi""Eğitimsiz ve öğretmensiz millet olunamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her ç

Belediye Başkanından mesaj!

 Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi"

"Eğitimsiz ve öğretmensiz millet olunamayacağı gerçeğinden hareketle, insanlığın her çağda, her türlü cehaletten kurtularak, ilim yolunda ilerleyebilmesi ancak öğretmenler sayesinde mümkün olabilmektedir. Eğitim ve öğretim gibi toplumsal önem arz eden bir konuda öğretmenlerimizin üstlendiği görev hem bilimi öğretmek hem de erdemli ve ahlaklı bir nesil için çocuklarımızı eğitmektir. Toplum olarak bunun bilicinde olmalıyız. Öğretmenleri sadece 24 Kasımlarda değil, her gün hatırlayıp el üstünde tutmalıyız.  Bir toplumun uygarlık düzeyi öğretmenine verdiği değerle ölçülür. Geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimiz, mahareti ve bilgisi ile şefkat içinde çocuklarımızı, gençlerimizi yoğurup şekillendiren, onlara objektif yön veren, doğruluk, dürüstlük, adalet, insanlık duygu ve erdemlerini öğretip, geleceğe hazırlayanlardır.  Bize yıllarca emek veren öğretmenlerimize ne yapsak, ne kadar övgüde bulunsak azdır. Öğretmenlik mesleği fedakârlık isteyen bir meslektir. Öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, yaşanması gereken kutsal bir misyondur. Tabi ki bizde millet ve devlet olarak öğretmenlerimizin ekonomik durumunu iyileştirmek için sürekli ve ayrıcalıklı bir gayret içinde olmalıyız.  Aydınlık Türkiye'nin oluşturulması ve eğitimimizin en üst seviyeye ulaşmasında öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel yapı taşlarıdır. Türkiye, yaklaşık 20 milyonu aşkın öğrencisiyle genç ve dinamik bir toplumdur. Bu itibarla eğitim ve öğretim, Türkiye'nin en fazla önem verdiği konulardan biri olmalıdır. Bu bilinç içerisindeki devletimiz, çocuklarımızın yetiştirilmesi konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. 30 kişilik sınıflar için gereken derslik ve öğretmen sayımızın hazırlığı projesi bunun dev adımıdır. Yapılan çalışmalarla öğretmenlerimizin daha iyi yerlerde olacağı inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler