Belediye başkanından korkunç iddia!

Suriye'den atılan top mermisiyle gündeme gelen sınır hattındaki Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesi; telefon dolandırıcılığı merkezi çıktı. "İlçem adına utanıyorum" diyen Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, "Sıfırdan milyoner olan insanlar görüyoruz. Te

Belediye başkanından korkunç iddia!

Suriye'den atılan top mermisiyle gündeme gelen sınır hattındaki Şanlıurfa'nın Akçakele ilçesi; telefon dolandırıcılığı merkezi çıktı. "İlçem adına utanıyorum" diyen Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, "Sıfırdan milyoner olan insanlar görüyoruz. Telefon dolandırıcıları şirketleşti, yanlarında gençleri çalıştırıyor.

Kolay para kazanıldığı için meslek haline dönüştü. Beni bile bu işe bulaştırmalarından korkuyorum. Dolandırıcılar kadar para gönderen okumuş kişiler de suçlu" dedi.
 
Kendilerini savcı, asker, emniyet amiri olarak tanıtarak; aralarında profesör, hakim, doktorların da bulunduğu yüzlerce kişiyi telefonla dolandıran şebeke, son olarak İzmir'de Z.Y. adlı işadamını 600 bin TL dolandırarak tekrar gündeme geldi. Telefon şebekesinin ana merkezinin Suriye'den atılan top mermisinin düşmesiyle gündeme gelen Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı köyler olduğu ortaya çıktı. Kara para nedeniyle köylerde lüks evler inşa edilmiş, mağaza ve marketler göze çarpıyor. 
 
BELEDİYE BAŞKANI ADINA HAT ALINMASINDAN VE HESABININ KULLANILMASINDAN KORKUYOR 
Akçakale'nin AK Partili Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, dolandırıcılığın önlenememesine isyan ediyor. İlçenin ?kontör ve telefon dolandırıcılığı merkezi' olarak anılmasına ilişkin "Utanıyorum" diyen Ayhan, "Kontör dolandırıcılığı işi çok büyüdü. Hesap boşaltmaya kadar gidiyor. Tanıdığım insanlar var, sıfırdan milyoner oldu. Ben de tarımla uğraşıyorum, ancak bu kadar para kazanmıyorum.
 
Telefon şebekeleri adeta şirketleşti. Bu işin Akçakale, Diyarbakır, Mersin, İstanbul ayağı var. Gençleri bile kendi bünyelerinde istihdam etmeye başladılar. Kolay para kazanıldığı için gençler arasında maalesef meslek haline dönüştü. ?Arkadaşım lüks araca biniyor neden ben bilmiyorum' hevesi var. Gecede 40-50 bin TL kazanan oluyor. Dolandırıcılar kadar dolandırılanlar da suçlu. Çoğu okumuş kişiler, para göndereceklerine adalete sığınmamalarına hayret ediyoruz.
 
İlgili telefon firmalarının isimsiz hat vermemesi lazım. Adıma hat olup olmadığını sürekli kontrol ediyorum. Dolandırıcıların beni de bu işe bulaştırmalarından korkuyorum. Bankaya yazı yazdım, 'Benim haricimde hesabıma para aktarılmasın' diye uyardım. Ey okumuş kişiler; sizi arayanlara kanmayın ve gidip emniyete başvurun" diye çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler