Bekir Bozdağ sinyali verdi: Adnan Oktar ayarı! RTÜK artık interneti denetleyecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'ün artık internet üzerinden yayın yapan kanallara yaptırımda bulunabilmesi için yetki alanının genişletileceğini açıkladı.

Bekir Bozdağ sinyali verdi: Adnan Oktar ayarı! RTÜK artık interneti denetleyecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, internet üzerinden yapılan yayınların da artık RTÜK'ün denetimine gireceğini duyurdu.


Katıldığı bir televizyon programında Adnan Oktar'ın kanalı A9'daki yayınlanan programlara yönelik şikayetler için değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaptırımda bulunulacağı sinyalini verdi.

Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalının internet üzerinden yayın yaptığı için RTÜK kapsamına girmediğini ve bu nedenle müdahalede bulunulamadığını ifade ederek, Meclis'te görüşülen torba yasa ile RTÜK'ün kapsamının genişletileceğini açıkladı. A9 kanalı gibi internet üzerinden yayın yapan tüm kanalların da RTÜK denetimine gireceğini duyuran Bekir Bozdağ, Adnan Oktar'ın kanalına ceza gelebileceği sinyalini verdi. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şu açıklamalarda bulundu: "Torba yasa ile RTÜK'ün denetim alanı genişletilecek. Bundan sonra internet üzerinden yapılan yayınlar da RTÜK'ün denetiminde olacak. Ceza kanunu bakımından suç işleyen unsurlar için ceza hukuku işleyecek. Bunlar basın hürriyetini engellemek için değil bundan istifade ederek suç işleyen Türkiye'nin güvenliği aleyhine kullanan kişiler için yapılacak bir düzenleme olacak." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem