Bekaroğlu isyan etti!

Saadet Partisi (SP) Rize Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, ’Başbakan’a karşı çıkarak Rizelilere saygısızlık ediyor’ ve ’Muhalefet partisinden belediye başkanı seçilirse iktidar partisi paraları göndermez’ ifadeleriyle aleyhinde propaganda y

Bekaroğlu isyan etti!

Saadet Partisi (SP) Rize Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, ’Başbakan’a karşı çıkarak Rizelilere saygısızlık ediyor’ ve ’Muhalefet partisinden belediye başkanı seçilirse iktidar partisi paraları göndermez’ ifadeleriyle aleyhinde propaganda yürütüldüğünü öne sürerek tepki gösterdi, ''Bu ifadeler korkularının göstergesidir'' dedi.

Fazilet Partisi’nden milletvekili adayı olduğu dönemde seçim bütçesini görüşürken kendisine müteahhit listesi verildiğini ve "Bu listedekileri ararsan para verirler" denildiğini anlatan ve buna karşı çıktığını ifade eden Bekaroğlu, listenin ilk sırasında müteahhit Mehmet Cengiz’in isminin bulunduğunu söyledi.

'PANİKLEDİLER'

Rize’de gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen SP Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, iktidar partisinin temsilcilerinin kendisi için, ’Başbakan’a karşı çıkarak Rizelilere saygısızlık ediyor’ ve ’Muhalefet partisinden belediye başkanı seçilirse iktidar partisi paraları göndermez’ ifadelerini kullandığını öne sürdü. Bu sözlerin, o kişilerin demokrasi anlayışını ve paniklediklerini ortaya koyduğunu ifade eden Bekaroğlu, şöyle konuştu:

"Seçme ve seçilme özgürlüğümü kullanıyorum. Esas bunu söyleyenler Rize’ye saygısızlık ediyor. Bu ifadeler korkularının göstergesidir. Vicdan ittifakının giderek büyüdüğünü görünce Rizeliyi tehdit etmeye başladılar. Belediye temizlik işçisine, ’Bekaroğlu seçilirse maaşlarınızı ödeyemez’ demeye başladılar. Bu ahlaksızlığın ötesinde insafsızlıktır. 800 lira ile geçinen birini ekmekle tehdit etmek vicdansızlıktır. O nedenle bu vicdansızlığa karşı vicdanların ittifakı kazanacak. Yerel ve merkezi hükümetin yapacakları bellidir. Bekaroğlu seçildi diye merkezi hükümet Rize’ye yapacaklarını yapmayacaksa bu onların bileceği iş. Rizeli Recep Tayyip Erdoğan, Bekaroğlu Rize’ye başkan seçildi diye yatırımları engellemez."

’SEÇİM BÜTÇESİ İÇİN MÜTEAHHİT LİSTESİ VERİLDİ’

1999 seçimlerinde kendisinin Fazilet Partisi’nden milletvekili adayı, AK Parti eski milletvekili Abdülkadir Kart’ın da o dönem aynı partiden belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, seçim bütçesi oluşturulurken kendisine para isteyebileceği bir müteahhit listesi verildiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Bir araya geldik, seçim finansman toplantısı yaptık. Bize ’70 bin lira lazım, 35 bin lirasını sen bulacaksın’ dediler. Ben de ’Nereden bulayım? Ben öğretim üyesiyim. Olanı da ön seçimde harcadım’ dedim. Bir liste verdiler. Listenin ilk sırasında işadamı Mehmet Cengiz vardı. ’Bu listedekileri ararsan para verirler’ dediler. Ben de, ’Niye bana para verecekler? Ben muhalefet partisiyim. Onlar iktidarla iş yapan müteahhitler’ dedim. Bana, ’Sen seçiliyorsun, sana işleri düşer’ dediler. ’Böyle şey olmaz’ dedim, telefon etmedim, o parayı da almadım. Sonra seçildim, Meclis’te Karadeniz Sahil Yolu yolsuzluk komisyonu üyesi oldum. Bana kimse gelemedi. Ben onlara telefon etmedim, onların da bana telefon etmeye yüzleri olmadı. Vicdanımı, tüyü bitmemiş yetimin hakkını düşünerek oyumu kullandım. Bu arkadaşlar kendilerindeki değişimi bizlerde görmeye çalışıyorlar. Biz hiçbir şekilde haramla iş yapmayız. Bereketli paranın ne demek olduğunu unuttular. Biraz düşünsünler, bereketli paranın ne anlama geldiğini anlayacaklardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler