Behzat Ç'de Ergenekon aklaması

 Devam eden Ergenekon ve Balyoz davaları dizilerin senaryolarına yön vermeye başladı. Samanyolu TV ekranlarında yayınlanan birçok Ergenekon karşıtı diziye karşın Star TV'nin Behzat Ç.'si Ergenekoncuları "kahraman mağdurlar" olarak gösterme gayretine girdi

Behzat Ç'de Ergenekon aklaması

 

Devam eden Ergenekon ve Balyoz davaları dizilerin senaryolarına yön vermeye başladı. Samanyolu TV ekranlarında yayınlanan birçok Ergenekon karşıtı diziye karşın Star TV'nin Behzat Ç.'si Ergenekoncuları "kahraman mağdurlar" olarak gösterme gayretine girdi.

Star Tv'de gösterilen Behzat Ç'nin dün akşam yayınlanan bölümünde yer alan bir sahne Türkiye gündemini yakından takip edenlere oldukça tanıdık geldi; ancak içerik Ergenekoncuları masum göstermeye yönelikti!

 

SULANDIRMA

Ergenekoncular kendilerini dizilerle aklama derdine düştü. Bugüne kadar Ergenekon davalarını sulandırmaya yönelik birçok girişimde bulunuldu; ancak Star Tv'nin Behzat Ç'si olayı bir adım daha öteye götürdü. Dizide, Ergenekon operasyonlarının "hukuksuz" olduğuna dair güçlü bir vurgu yapılırken, sanıklara ise "mağdur kahraman" imajı giydirildi.

Dizide yer alan bir sahnede Savcı Esra'nın odasında ve evinde arama yapılıyor. Ancak bu asnada önemli bir ayrıntı gözlerden kaçmıyor. Savcı Esra'nın odasında arama yapan polisin çekmeceye flash bellek yerleştirdiği ima ediliyor. Savcı Esra daha sonra ihaleye fesat karıştırma, terör örgütüne üyelik ve soruşturma yürüten Özel Yetkili Savcıya şantaj yapmaktan dolayı gözaltına alınıyor!

 

"BEHZAT ÇAKAL"

Behzat Ç.'nin savcı Esra'ya yönelik düzenlenen operasyonu konu alan sahnesi twitter'da da gündem konusu oldu. Ergenekon davaları üzerine kitaplar kaleme alan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Behzat Ç.'ye "Bahzat Çakal" ismini taktı.

 Tayyar, twitter'da "Daha önce Star gazetesini hedefe koyan Behzat Çakal şimdi savcılara takmış, badem bıyıklı resmetmiş! Ne yani muteber olan Çakal bıyık mı?” diye yazdı. Tayyar, emniyetteki odasında içki içen Behzat Ç. içinse, “Alkolik polis badem bıyıklı savcıya karşı! Ergenekon ve Balyoz'un kurtarıcısı, en kahraman Behzat Ç. Kim tutar seni” twitlerini attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem