Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Ünlü Ressam Bedri Baykam İstanbul’da bıçaklı saldırıya uğradı. Ünlü Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde "İnsanlık Anıtı"yla ilgili katıldığı toplantının ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Baykam'ın asistanı Tuğba Kurtulmuş da bıçaklan

Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Ünlü Ressam Bedri Baykam İstanbul’da bıçaklı saldırıya uğradı.

Ünlü Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde "İnsanlık Anıtı"yla ilgili katıldığı toplantının ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Baykam'ın asistanı Tuğba Kurtulmuş da bıçaklandı.

Kars'ta bulunan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanatçı dostlarıyla toplanan Bedri Baykam, toplantı çıkışı saldırıya uğradı.

BAYKAM ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA YARDIM İSTEDİ  

Bıçaklı saldırıya uğrayan Baykam, sokak ortasında bağırarak araçlardan yardım istedi. "Beni hastaneye götürün" diye bağıran Baykam'a bazı araçlar kapılarını kilitleyerek yardım etmedi. Baykam daha sonra bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı.

Baykam, taksiyle Maslak'taki bir hastaneye götürüldü. Baykam ve asistanı ameliyata alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile hastanenin başhekimini arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATI 

Görgü tanıkları saldıganın elinde büyük bir bıçağın olduğunu söyledi. Tanıkların anlatımına göre Baykam ve assitanı Tuğba Kurtulmuş'un otomobile binmek için otoparka yöneldiği sırada gerçekleşen saldırıyı 1.70 boylarında 30-35 yaşlarında olduğu sanılan esmer bir kişi gerçekleştirdi.

Görgü tanıkları saldırı anını şöyle anlattı:

"Toplantı çıkışında çığlıklar duyuldu. Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı. Heyecandan mı kendini yere yattı, yoksa aldığı darbeden mi anlayamadık."

Saldırganın daha sonra bir otomobile binerek olay yerinden kaçtığı belirtiliyor. Polis bu nedenle saldırganların sayısının birden fazla olabileceği ihtamali üzerinde duruyor.

Levent Kırca, Rutkay Aziz ve daha birçok sanatçı. 23 Nisan'da Kars 'a İnsanlık Anıtı'na yürüyüş yapmayı planlıyorlardı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler