Bedenimizi çiğnemeden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk Milliyetçiliğine bağlı başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan d

Bedenimizi çiğnemeden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk Milliyetçiliğine bağlı başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı ay bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Bu temel kuralları, bu kırmızı çizgilerimizi, bizim bedenimizi çiğnemeden hiç kimse değiştiremez" dedi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin bir gecede karar verilip ertesi gün kurulan bir Cumhuriyet olmadığını söyleyerek, "Alın teri, kan ve gözyaşı ile kurduğumuz cumhuriyeti korumak hepimizin, her yurt severin gönül ve vatan borcudur. Cumhuriyet yüce bir değerdir kutlu olsun" dedi.

"O MAHKEMELERİ KAPATACAĞIZ"

Anayasa değişikliğine değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Anayasa konusundaki kırmızı çizgilerini okuyorum. Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı Atatürk Milliyetçiliğine bağlı başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı ay bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Bu temel kuralları, bu kırmızı çizgilerimizi, bizim bedenimizi çiğnemeden hiç kimse yaşama geçiremez. Cumhuriyet sürekli devrimdir. Üç büyük devrimi saydım. Şimdi dördüncü büyük devrimin altına imza atmak durumundayız. Dördüncü büyük devrim, bizi bekliyor. Tam demokrasi ve özgürlük devrimi, özel yetkili mahkemelerini, sıkı yönetim mahkemelerini, Başbakanın emri altında çalışan o yargı mahkemelerini iktidarda, alaşağı edeceğiz ve o mahkemeleri kapatacağız. Anti demokratik bütün yasaları değiştireceğiz. Darbe hukukunu değiştireceğiz. YÖK'ü kaldıracağız " şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuştuğu sırada 'Yazıklar olsun sana' şeklinde slogan atan bir kadın kutlamaya gelenler tarafından olay yerinden uzaklaştırarak, Kılıçdaroğlu'na, ‘Başbakan Kemal' diye destek sloganı attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem