Bedellinin parası bakın nereye gidecek?

Askerlik Kanunu’nda yapılacak düzenlemeyle bedelli askerlik geliri gazi ve şehit yakınları için kullanılacak.Gazilerin evlerindeki yaşamkoşulları iyileştirilecek, şehit yakınları sınavlara hazırlanacak. Bedelli askerlik uygulamasından elde edilen yaklaşık

Bedellinin parası bakın nereye gidecek?
Askerlik Kanunu’nda yapılacak düzenlemeyle bedelli askerlik geliri gazi ve şehit yakınları için kullanılacak.Gazilerin evlerindeki yaşamkoşulları iyileştirilecek, şehit yakınları sınavlara hazırlanacak.
 
Bedelli askerlik uygulamasından elde edilen yaklaşık 2 milyar 230 milyon liralık gelirin Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kullanılacağı bildirildi. Bütçenin başta şehit yakınları olmak üzere gaziler ve engelliler için kullanılması öngörüldü.
 
GAZİ ÇOCUKLARINA DERS
 
Bedelli geliri öncelikle şehit yakınları için kullanılacak. Bakanlık tarafından çalışmaları devam eden projede, şehit ve gazi yakınlarının eğitim hayatlarında daha başarılı olmaları sağlanacak. Şehit ve gazi çocukları çeşitli sınavlara hazırlanmaları için desteklenecek.
 
Gazilerin engellerine göre yaşadıkları ortamlar tespit edilecek. Banyo, tuvalet, rampa, araç parkı gibi temel yaşam koşulları iyileştirilecek.
 
Bir araya gelmek için mekan sıkıntısı çeken gazi ile şehit yakınlarına gazi evleri yapılacak. Genç nesiller, şehit yakınları ve gaziler ile bu evlerde buluşacak. Böylece genç kuşakların toplumsal duyarlılığı artırılacak. Bakım ve Sosyal Destek Merkezlerinde gazilerin tedavileri için geniş yaşam alanları yapılacak.
 
Kore’ye gezi
 
Kore Savaşı ve Kıbrıs’ta şehit olan vatandaşlarımızın soyundan gelen belirli sayıdaki kişiler gezi amaçlı Güney Kore ve Kıbrıs’a götürülecek. Türkiye’nin değişik yerlerinde, bölgenin özelliklerine has şehit ve gazimüzeleri kurulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem