Bedelli'nin ilk eseri

Bedelli askerlik gelirinin ilk eseri Sarıkamış Şehitliği olacak. Allahuekber Dağları'na bakan geniş alan üzerine inşa edilecek şehitliğin etrafı ise müze olacakAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “Bedelli askerlikten gelecek gelir ile Türkiye

Bedelli'nin ilk eseri

Bedelli askerlik gelirinin ilk eseri Sarıkamış Şehitliği olacak. Allahuekber Dağları'na bakan geniş alan üzerine inşa edilecek şehitliğin etrafı ise müze olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “Bedelli askerlikten gelecek gelir ile Türkiye ve dünyadaki Türk şehitlikleri de ele alınsın” talimatı üzerine 2 milyar 79 milyon lira düzeyindeki gelirin bir bölümü dünya ve Türkiye’deki şehitliklerin onarılması ve yeniden düzenlenmesi için harcanacak. Bakanlık, bu kapsamda ilk projeyi Sarıkamış Şehitliği olarak belirledi.
 
Bir bölümü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak şehitlik ile 98 yıl önce Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda donarak ölen 90 bin şehidin anısı yaşatılacak. Proje için bir ay içerisinde ihaleye çıkılacak, bedelli gelirinin ne kadarının aktarılacağı ise daha sonra netleşecek. 
 
AY YILDIZ SEÇİLDİ 
 
Bakanlık şehitlik için en son Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı yarışmada birinci olan “ay yıldız” modeline karar verdi. Projesi tamamlanan şehitlik 2 yıl sonra Sarıkamış şehitlerinin 100’üncü yılında tamamlanmış olacak. 
 
90 BİN ŞEHİT ANISINA 
 
Sarıkamış’ta inşa edilecek şehitlik 98 yıl önce Birinci Dünya Savaşı esnasında Allahuekber Dağları’nda donarak ölen 90 bin şehidin anısını yaşatacak. Allahuekber Dağları’na bakan geniş alan üzerine inşa edilecek olan şehitliğin etrafı müze olacak. Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın yansıttığı ruhun hedeflendiği Sarıkamış Şehitliği’nde de müzelerden konferans salonlarına ve alışveriş alanlarına kadar uzanan geniş yelpaze olacak. 
 
SIRADA MYANMAR VAR 
 
Bedelli geliriyle yapılacak projelerden bir diğeri de Myanmar’da gerçekleştirilecek. Birinci Dünya Savaşı döneminde esir düşen ve hayatını kaybeden bin 600 Osmanlı askeri için yapılan 2 şehitlik yerine görkemli bir şehitlik yapılacak. Ayrıca Edirne’de de yeni bir şehitliğin inşa edilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler