Bedellide çifte şans

1- AK Parti bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi hazırladı. İlk taksitini ödeyerek hak sahibi olanlardan ikinci taksitini zamanında ödeyemeyenlere bir fırsat daha verilecek2- Bedelli askerlik için hak sahibi olduğu halde bugüne kadar başvurmayanlar, 30

Bedellide çifte şans

1- AK Parti bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi hazırladı. İlk taksitini ödeyerek hak sahibi olanlardan ikinci taksitini zamanında ödeyemeyenlere bir fırsat daha verilecek

2- Bedelli askerlik için hak sahibi olduğu halde bugüne kadar başvurmayanlar, 30 bin TL’yi 1 ay içinde peşin ödeyerek bedelli askerlikten yararlanabilecek
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, bedelli askerlikle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırladı. Teklife göre; ilk taksidini ödeyerek hak sahibi olanlardan, ikinci taksidini zamanında ödeyemeyenlere bir fırsat daha verilecek. Bedelli askerlik yapmak için hak sahibi olduğu halde bugüne kadar başvurmayanlara yeni hak tanınıyor. İlk kez başvuracaklar, 30 bin TL'yi bir ay içinde peşin ödeyecek.
 
'BAŞBAKAN'DAN ONAY ALDIK'
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüklerini belirten Turan, "Başbakan'dan onay aldık. 2013 yılı bütçe görüşmeleri bittikten sonra teklif Meclis gündemine gelecek. Taksit sayısı artmayacak. Bir defaya mahsus olmak üzere taksidini ödemeyenlere yeni bir fırsat tanınacak. Yasa çıktığında bedelli askerlikten yararlanma şartlarını taşıdığı halde başvurmayanlar da bir ay içinde başvurmaları halinde bu haktan yararlanabilecek" dedi. 
 
'30 BİN TL PEŞİN ÖDENECEK'
 
Turan, bedelli askerlikten yararlanmada öngörülen yaş, para ve taksit sayısında değişiklik öngörülmediğini ve şartlarda değişiklik yapılmayacağını söyledi. 
Düzenlemenin yeni bir hak olmadığını, ''eski hak sahiplerine yeni bir hak'' anlamına geldiğini vurgulayan Turan, ''Yasa çıktığında 30 yaşını doldurup, başvurmayanlar yararlanabilecek. Bu durumdaki kişiler, bedelli askerlikten yararlanmak için ödenmesi gereken parayı bir defada yatıracak" dedi. 
 
Bakan Yılmaz: 200 mağdur var
 
MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelliden yararlanmak için başvuruda bulunanların yanlışlıkla son taksitin 15 Aralık’ta olduğunu zannedip 15 Eylül’deki ödeme tarihini kaçırdıklarını anlattı. Yılmaz, bu kişilerin yargıya gittiğini ve Yüksek İdare Mahkemesi’nde bir kişinin de haklı bulunduğunu söyledi. Yılmaz, bu durumda 200’ün üzerinde mağdur olduğunu belirtti. 
 
KİMLER YARARLANACAK?
 
Turan'ın verdiği bilgilere göre ikinci şanstan yararlanabilecek kişiler şöyle:
 
- Öncelikle 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurup, bedelli için başvuru koşullarını taşıyıp, 15 Haziran 2012 tarihine kadar bu haktan yararlanmak için başvuruda bulunmayanlar ikinci şanstan yararlanacak. 
 
- Bedelliye başvurup da bu zamana kadar taksitlerini ödeyemeyenler de bu haktan yararlanacak. Taksitlerini aksatanlar, yeni yasadan yararlanarak, bu taksitleri ödeme koşuluyla bedelli askerlik yapmış sayılacak.
 
-Teklifin en geç Ocak ayının ortalarında yasalaşması bekleniyor.
 
- Yasa çıktıktan sonra, "ikinci şans" isteyenler için bir ay başvuru süresi tanınacak. Bir ay içinde başvuranlar bedelli askerlik yapabilecek.
 
- Yeni yasa çıktığı sırada 30 yaşını dolduranlar bu haktan yararlanamayacak. Yeni yasadan yararlanmak isteyenlerin, eski yasanın öngördüğü 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmuş olması gerekecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler