Bedelli için yurt dışından geldiler

Bedelli askerlik için yurt dışından Burdur'a gelenler, askerlik şubesinden aldıkları "Boşuna geldiniz." cevabının ardından askeri üniforma ile hatıra fotoğrafı çektirip geri döndü.Bedelli yasasından yararlanacakların 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf

Bedelli için yurt dışından geldiler

Bedelli askerlik için yurt dışından Burdur'a gelenler, askerlik şubesinden aldıkları "Boşuna geldiniz." cevabının ardından askeri üniforma ile hatıra fotoğrafı çektirip geri döndü.

Bedelli yasasından yararlanacakların 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf olduklarından haberi olmayanlar, Burdur'dan eli boş döndü. Yasa çıkmadan önce kayıt yaptırarak 5 bin 200 euro ödeyen iki kişi, 2-4 Ocak 2012 tarihinde teslim olmaları için daha önce aldıkları mektup üzerine Burdur'a geldi. Şehre gelir gelmez Burdur Askerlik Şubesi'ne giden Yücel Aydın, Gürsoy Atik ve Mustafa Özcan, temel askerlik hizmeti için geldiklerini söyledi. Ancak aldıkları "Boşuna geldiniz. Artık bedelliler askerlik yapmıyor." cevabı karşısından şaşıran Aydın ve Özcan, bir fotoğrafçıda askeri kamuflaj giyerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

burdur_bedelli_ic.jpg

KONSOLOSLUK UYARMAMIŞ

Almanya'dan işlerini güçlerini bırakarak Burdur'a askerlik yapmaya geldiklerini anlatan Yücel Aydın, aldıkları 'boşuna geldiniz' cevabı karşısında adeta şoke olduklarını ifade etti. Konsolosluktan kendilerine 21 günlük askerlik süresinin kaldırıldığına dair uyarıcı bir bilgi verilmediğini ifade eden Aydın, "Adıma gelen mektupta 2-4 Ocak'ta teslim olmam istenmişti. Bunun üzerine Burdur'a geldim. Ama 21 günlük askerliğin kalktığı belirtilerek geri dönmemiz istendi. Bu bize yapılan bir zulümdür. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz." serzenişinde bulundu. Aydın, yetkililerin kendisi gibi yurt dışında yaşayan, ancak yeni yasadan haberdar olmayanları uyarmasını istedi.

İŞİNDEN 1 AYLIK İZİN ALMIŞ 

Askerlik yapmak için İsviçre'den yollara düşen Gürsoy Atik ise iş yerinden 1 aylık izin almış. Aldığı celp kâğıdından sonra bağlı olduğu askerlik şubesini aradığını, kendisine askere gelmesi gerektiğinin ifade edildiğini kaydeden Atik, "Şimdi de 'pardon' deyip geriye gönderiyorlar. Ben iş yerinden 1 aylık izin aldım. Bu sürede Türkiye'de ne yaparım. Hemen açıklama yapılsın. Başkaları da boşuna gelmesin." şeklinde konuştu.

Bağlı bulunduğu Eleşkirt Askerlik Şubesi'ni bizzat aradığını ve kendisine "Elimizde genelge yok, ama gitmek zorundasınız." cevabı verildiğini söyleyen Mustafa Özcan ise şunları ifade etti: "Binlerce insanımız yollara düşüp mağdur olmasın. Mağduriyetimiz giderilsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler