Bedelli askerlik bekleyenlere müjde

Müjde niteliğindeki açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.Kurtulmuş, önce askerlik sisteminde revizyon yapılarak uzman bir ordunun kurulması gerektiğini söyledi.Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığı'nın "bedelli askerlik" konusu

Bedelli askerlik bekleyenlere müjde

Müjde niteliğindeki açıklama, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kurtulmuş, önce askerlik sisteminde revizyon yapılarak uzman bir ordunun kurulması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığı'nın "bedelli askerlik" konusunda bir talebinin olmadığını söyledi, "Hükümet bunu siyasi kararlılıkla gündeme getirecek istişareler yapıyor" dedi.

Kurtulmuş, bedelli askerlik formülü yerine, askerlik sisteminde revizyon yapılması ve üstün savunma kabiliyeti olan uzman bir ordunun kurulması gerektiğini belirtti, "Geri kalan bütün gençlerimiz içinse askerliğin mümkün olduğu kadar kısaltılması esastır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin böyle bir düzenlemeye doğru gittiğini söyleyen Kurtulmuş, düzenlemenin ardından bedelli askerlik hakkı tanınabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem