Bedava yemek için 1 saat yürüdüm

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçim sıkıntısı çektiğini anlatan üniversite öğrencisine kendi öğrencilik yıllarında da “yokluk” çektiğini anlatarak yanıt verdi.Bir bodrum katında üç kişiyle kaldığı ufacık odanın sel altında kaldığını, bedava yemek için bir

Bedava yemek için 1 saat yürüdüm

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçim sıkıntısı çektiğini anlatan üniversite öğrencisine kendi öğrencilik yıllarında da “yokluk” çektiğini anlatarak yanıt verdi.

Bir bodrum katında üç kişiyle kaldığı ufacık odanın sel altında kaldığını, bedava yemek için bir saat yürüyerek belediyenin önünde kuyruğa girdiğini anlatan Bakan Şimşek hükümetleri döneminde yaptıkları düzenlemeleri anlattıktan sonra, “Sevgili Akif, nereden nereye geldik… Bu rakamları inceleyen ehli vicdan biri için başka söze hacet var mı bilmiyorum” dedi.

Sel felaketinde yok oldu

Maliye Bakanı Şimşek twitter üzerinden yaptığı sohbette takipçilerinden Akif’in “dört üniversite öğrencisi olarak bir evde yaşıyoruz ve ciddi anlamda geçim sıkıntısı yaşıyoruz” tweetini paylaştı. Akif’in tweetini okuyunca üniversite yıllarının aklına geldiğini anlatan Bakan Şimşek “O yılları tanımlayabilecek en iyi kelime ‘yokluk’tur sanırım” dedi. Bakan Şimşek, “Bir apartmanın bodrum katında 3 kişiyle kaldığım ufacık bir odada geçti o yıllar. Orası da bir sel felaketinde yok olup gitti zaten. Bir gece vakti eve döndüğümde odanın tavanına kadar çıkmış sel sularının üzerinde okul notlarımın yüzdüğünü görmüştüm. Bir belediyenin öğrencilere bedava verdiği yemek kuyruğuna girmek için akşam vakti Mülkiye’den yaklaşık 1 saat yürürdük” diyerek “yokluk” yıllarını anlattı.

Şimşek öğrenciliğinde yaşadıkları yokluğu böyle anlattıktan sonra, üniversite öğrencileri için verdikleri bursları artıracaklarını anlattı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem