Bebekler niye kaçırılıyor?

Acıbadem Adana Hastanesi'nde "Pembe Kod" adı verilen tatbikat, Klinik Kalite İyileştirme Sorumlusu Beste Aydın gözetiminde gerçekleştirildi. Tatbikatta, senaryo gereği çocuk servisinde görevli hemşire tarafından santrale "Pembe Kod" anonsu verildi. Anons

Bebekler niye kaçırılıyor?

Acıbadem Adana Hastanesi'nde "Pembe Kod" adı verilen tatbikat, Klinik Kalite İyileştirme Sorumlusu Beste Aydın gözetiminde gerçekleştirildi. Tatbikatta, senaryo gereği çocuk servisinde görevli hemşire tarafından santrale "Pembe Kod" anonsu verildi. Anons üzerine santral tarafından güvenlik güçleri olay yerine yönlendirildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta hastanenin güvenlik timleri, rol gereği bebeği kaçırmaya çalışan kişiyi kısa sürede yakalayarak polislere teslim etti.

Hastanenin Klinik Kalite İyileştirme Sorumlusu Beste Aydın, kurumda acil durumları kodlarla yönettiklerini belirterek, "Pembe kod adını verdiğimiz yenidoğan güvenliği bunlardan bir tanesi. Yenidoğan güvenliği demek, gerek yeni doğmuş gerekse hastanedeki yatışı olan çocukların kaçırılması durumunda neler yapmamız gerektiğini içeren bir tatbikat türü. Bugünkü yaptığımız tatbikatta, eğer bir çocuğu kaçırma girişiminde bulunurlarsa bizim aldığımız güvenlik önlemleri yeterli mi bunu ölçmeye çalıştık" dedi.

Tüm yenidoğanlar ve çocukların katlarda ve diğer alanlarda hemşireler tarafından takip edildiğini vurgulayan Aydın, "Buna rağmen herhangi bir kaçırılma durumunda 8 tuşuyla santrale pembe kod anonsu verilir ve güvenlik devreye girer. Beklentimiz anons verildikten sonra güvenliğin hemşirelerden çocuğu kaçıran ya da şüpheli şahsın eşkalini almaları ve tüm çıkış alanlarının tutulmasıdır. Bugünkü tatbikatta da şahsın dışarı çıkmadan güvenlik ekiplerince yakalandığını ve bebeğin sağlıklı bir şekilde hemşireye teslim edildiğini görmüş olduk" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem