BDP'nin ana talebi Öcalan'a özgürlük

BDP'nin açıklamasında, 'Demokratik çözüm hamlesinin, hükümetin yerine getirmesini istediği ana talep sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür' denildi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), çözüm süreciyle ilgili ikinci aşamadaki taleplerini açıkladı. BDP'nin hü

BDP'nin ana talebi Öcalan'a özgürlük
BDP'nin açıklamasında, 'Demokratik çözüm hamlesinin, hükümetin yerine getirmesini istediği ana talep sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür' denildi.
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), çözüm süreciyle ilgili ikinci aşamadaki taleplerini açıkladı. BDP'nin hükümetten adım atmasını istediği talepleri arasında cezaevlerindeki KCK'lıların bırakılması, karakol, baraj ve HES yapımlarının durdurulması, anadilde eğitimin başlatılması ve kullanılması, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile koruculuğun kaldırılması ve seçim barajının düşürülmesi yer alıyor. BDP, ana taleplerinin ise teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü olduğunu açıkladı.
 
BDP, halkı ve tüm ezilen, yok sayılan toplumsal kesimleri, demokratik mücadeleyi yükseltmek için hükümete 'Hükümet Adım At' demeye çağırdı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan BDP, 'Hükümet Adım At' kampanyasının hükümetin bu aşamada üzerine düşen sorumluluğu sürekli hatırlatan, süreci akamete uğratacak yaklaşımlardan uzak durmasını sağlayacak önemli bir hareket olacağını bildirdi.
 
Her zamankinden daha fazla demokratik ve sivil eylem ve aktivite geliştirilecek bir sürece girildiğini belirten BDP, "Çatışmasızlığın kalıcılaşması ve barışın sürdürülebilir kılınması için her yerde, herkesle 'Hükümet Adım At' denilmelidir.
 
Kendi renkleri, talepleri ve duruşlarıyla tüm demokrasi ve özgürlük güçlerini alanlarda iktidara 'Hükümet Adım At' demek için birlikte olmaya davet ediyoruz. Demokratik çözüm hamlesinin, hükümetin yerine getirmesini istediği ana talep sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür. " ifadelerini kullandı.
 
BDP'NİN TALEPLERİ
 
BDP, 'Hükümet Adım At' diyeceği başlıkları da şöyle sıraladı:
 
"Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsaklar serbest bırakılsın
 
Karakol, baraj ve HES yapımları kesin olarak durdurulsun
 
Ekoloji tahribatı ve katliamı son bulsun
 
Askeri yığınak hali son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalara ve karakollara çekilsin.
 
Anadilde eğitim başlatılsın, anadilin kullanılması önündeki tüm engeller kaldırılsın.
 
TMK ve antidemokratik yasaların kaldırılsın.
 
Koruculuk kaldırılsın.
 
Seçim barajı düşürülsün.
 
Kadına karşı şiddete dönük gerekli tedbirler alınsın ve failler cezalandırılsın."
 
BDP'NİN EYLEM TAKVİMİ
 
BDP, 3 aylık 'Demokratik Çözüm Hamlesi'nin ilk ayının planlamasını da açıkladı. 30 Haziran- 6 Temmuz arası kitlesel yürüyüşler yapılacak. Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Van, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Muş, Ankara, Sivas, Hakkâri, Bitlis, Adıyaman, İstanbul, Batman, Ağrı, Siirt, Bingöl, Iğdır illerinde eylemler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem