BDP'li vekil Gül ile ne konuştu?

 Sırrı Süreyya Önder görüşme sonrası gazetecilere açıklamalar yaptı. Önder şunları söyledi: Halkın taleplerini dinlememeden kaynaklı kriz bu hallere geldi. Henüz daha demokratik siyasetin devlet katında bir reflekse bürünmediğini görmek mümkün. Bu özellik

BDP'li vekil Gül ile ne konuştu?

 

Sırrı Süreyya Önder görüşme sonrası gazetecilere açıklamalar yaptı. Önder şunları söyledi:
 
Halkın taleplerini dinlememeden kaynaklı kriz bu hallere geldi. Henüz daha demokratik siyasetin devlet katında bir reflekse bürünmediğini görmek mümkün. Bu özellikle ekolojik sistem söz konusu olduğunda bu herkesin sorunudur. Siz bunları yok sayarak kararlar alamazsınız. nüfusun yüzde 70'i genç olan bir ülkede siz itirazlara doğru bir yaklaşım göstermeli yer açmalısınız, yerlerini daraltmamalısınız. Gelinen noktada meselenin gelişim biçiminde demokratik süreçler devreye girmemişti. Bugün gördüğüm demokrasinin süratla devreye girmesidir.
 
Kente yönelik yeni bir süreç başlatacaklarını söylediler. Polis tarafından bu sihirli güç soruşturması başlatıldığını söylediler. İçişleri Bakanı mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini söyledi. Bu süreçte yanlışı ve ihmali olan herkesin soruşturulacağını söyledi. Taksim Platformu sayın Arınç ile görüşecekler. Resmi temsil onlarındır. Ben sadece ilk gününden yıkımın önünde duran o bölgenin vekili olarak bu görüşmeyi yürüttüm. Direnişçi bütün arkadaşlarıma selam ediyorum. 
 
Meselenin devlet boyutunda yapabileceğimiz her şeyi yaptık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem