BDP'li Van Belediyesinden skandal!

Van Belediyesi, deprem için resmi internet sitesinde açtığı sayfada bir ayrımcılığa imza attı.Van Belediyesince resmi internet sitesinde hazırlanan sayfada, "Van İçin Tek Yürek Oldular" başlığı altında depremzedeler için yapılan yardım haberlerine yer ver

BDP'li Van Belediyesinden skandal!

Van Belediyesi, deprem için resmi internet sitesinde açtığı sayfada bir ayrımcılığa imza attı.

Van Belediyesince resmi internet sitesinde hazırlanan sayfada, "Van İçin Tek Yürek Oldular" başlığı altında depremzedeler için yapılan yardım haberlerine yer verildi.

Haberde, "Metropollerde yaşayan Kürtlerin Van depreminden etkilenen yurttaşların yardımına yetişmek için çalışmaları sürüyor" denilerek yardımlar sadece Kürt vatandaşlardan yapılıyormuş gibi gösterildi.

Haberde ayrıca "Türkiye'nin her yanından yapılan yardımlar" denilmesine rağmen sadece İzmir, Ankara,Diyarbakırve Malatya'dan BDP ve BDP'ye yakın sivil toplum kuruluşlarınca yapılan yardımlar aktarıldı.

İşte Van Belediyesinin intenet sitesinde, o illerden aktarılan ayrımcılık dolu yardım haberler:

İZMİR
Ege bölgesinde, geçtiğimiz günlerde kuruluşunu gerçekleştiren Halkların Demokratik Kongresi ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde yardım çalışmaları sürüyor. Ege bölgesinden bir tır dolusu yaşam malzemesi toplanırken,İzmirKurdi-Der çalışanları da halkla beraber topladığı yardımları yola çıkardı. Bir kamyonu dolduran malzemelerin içinde, çocuk bezinden halıya, uyku tulumundan ayakkabıya, kuru gıdadan battaniyeye onlarca çeşit eşya bulunuyor. Kurdi-Der yöneticisi Janya Acar, yurttaşların kısa bir sürede göstermiş olduğu çaba sonucu ortaya çıkan duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür ederek, yardım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

ANKARA
Van'da yaşanandepremfelaketi ardından KESKAnkaraŞubeler platformu ve TMMOB'a bağlı odalar ve Ankara'da bulunan üniversitelerin öğrencileri, Van halkıyla dayanışma amaçlı topladıkları kışlık giyecek, iç giyim, çocuk bezi, çocuk maması, yatak, yorgan, temizlik ürünleri gibi 2 tır dolusu malzemeyi Van'a gönderdi. Öte yandan Ankara Üniversitesi öğrencilerin dün MNG Kargo aracılığıyla Van Belediyesi'ne gönderdikleri yardımlara bugün Van Valiliğinin el koyduğu öğrenilirken, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hasan Güzelgül ise, örgütlü bulundukları 68 şubede Van için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

DİYARBAKIR
Van'da meydana gelen depremin ardından adeta seferberlik ilan edilen Kürtlerin ağırlıkta yaşadığı il, ilçe, belde ve köylerden yardım gelmeye devam ediyor. Diyarbakır'ın merkez Kocaköy İlçesi'nde BDP'lilerin çağrıları ile toplanan 4 kamyon yardım malzemesi, Van'a doğru yola çıktı. Malzemelerin içerisinde 25 ton civarında un, ısıtıcı, giyim, battaniye ve kuru gıda bulunuyor.

MALATYA
Malatya'da KESK Malatya Şubeler Platformu ile BDP Malatya İl Örgütü öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına da yurttaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Pirsultan Abdal Derneği ve Eğitim Sen Malatya Şubesi'nde toplanan yardım malzemeleri arasında kuru gıda, ısıtıcı, battaniye bulunuyor. Şuana kadar bir kamyonun tamamen dolduğu diğer kamyonunda istiflendiği belirtilirken, her iki kamyonun yarın erkenden Van'a doğru hareket etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler