BDP'li Buldan Öcalan'ın mesajını açıkladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İmralı'da görüştükleri Abdullah Öcalan'ın mesajlarını açıkladı.İmralı'ya giden BDP milletvekillerinden oluşan heyet, İstanbul'a döndü. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir tekne ile Ata

BDP'li Buldan Öcalan'ın mesajını açıkladı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İmralı'da görüştükleri Abdullah Öcalan'ın mesajlarını açıkladı.

İmralı'ya giden BDP milletvekillerinden oluşan heyet, İstanbul'a döndü. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir tekne ile Ataköy Marina'ya gelen Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan heyet, basınınkarşısına geçti.
 
Buldan, Abdullah Öcalan'ın mesajının şu şekilde olduğunu açıkladı:"Önce basına emeklerine, duyduğum saygıdan dolayı selamlarımı iletiyorum. Bu açıklamayı da bu saygı çerçevesinde yapıyorum. Bu görüşme tarihi bir adımdır. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Devletin elinde tutsaklar var. PKK'nin elinde de tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar" dedi.
 
Soruları yanıtsız bırakan vekiller, görüşmeye ait ayrıntıların gerekirse BDP Eş Başkanları tarafından yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler