BDP'den Sırrı Süreyya'ya Gezi Vetosu

 BDP'nin günlerdir beklediği İmralı ziyaretine izin dün çıktı. 6. heyet, bir süredir gündemde olan İmralı ziyaretini dün gerçekleştirdi. Heyet, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşurken, Demirtaş yerine heyete

BDP'den Sırrı Süreyya'ya Gezi Vetosu

 

BDP'nin günlerdir beklediği İmralı ziyaretine izin dün çıktı. 6. heyet, bir süredir gündemde olan İmralı ziyaretini dün gerçekleştirdi.
 
Heyet, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşurken, Demirtaş yerine heyete dahil edileceği belirtilen BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve ilk ziyaretten bu yana görüşmelere katılan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almaması dikkati çekti.
 
İmralı'ya gidecek 6. heyet için iki hafta önce Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuruda Demirtaş yerine BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Buldan ve Önder'in ismi bildirildi.
 
İsmi daha önce de gündeme gelen Kışanak'ın Başbakan Erdoğan tarafından, geçen yaz Şemdinli bölgesinde "PKK'lılarla kucaklaşması" gerekçe gösterilerek veto edildiği kamuoyuna yansımıştı. Kışanak'ın veto edilmesi kısa süreli krize yol açmıştı.
 
Kışanak'ın isminin yeniden listeye konulması Adalet Bakanlığı'nın itirazına takıldı. Kışanak krizini aşmak için BDP yönetiminin bakanlıkla yaptığı görüşmelerden sonuç alınamadı. Buna karşılık Kışanak'ın annesinin vefatı nedeniyle de heyette yer almamış olabileceği iddiaları da kulislere yansıdı.,
 
İkinci kriz Önder nedeniyle yaşandı. İlk ziyaretten bu yana heyette olan, İmralı ve Kandil'le yaptığı görüşmelere damgasını vuran Önder'in, Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini önlemek için dozerlerin önüne yatarak simgeleşmesinin ardından heyette yer almaması dikkati çekti.
 
'Hayatı doğru okuyamamak'
 
Önder veto edildiği iddiası sorulduğunda Milliyet'e, "Bir kriz olduğuna inanmıyorum. Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum" demişti. Önder, böyle bir kararın verilmesi halinde, hükümetin tüm olan bitenden bir şey anlamadığı anlamına geldiğini ifade edip, "Demokratik siyaset temelli bir işin başka bir süreci engellemesi en azından hayatı doğru okuyamamak demektir" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem