BDP'den bayrak cevabı

Başbakan Erdoğan'ın Nevruz'da Türk bayrağının olmamasına yönelik eleştirisi için BDP'li Aydoğan, "Kürt halkının bayrak konusunda bir sıkıntısı yok" yanıtını verdi.BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, alanlarda bayrağın olmamasını Nevruz'un resmi bi

BDP'den bayrak cevabı

Başbakan Erdoğan'ın Nevruz'da Türk bayrağının olmamasına yönelik eleştirisi için BDP'li Aydoğan, "Kürt halkının bayrak konusunda bir sıkıntısı yok" yanıtını verdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, alanlarda bayrağın olmamasını Nevruz'un resmi bir bayram olmamasına bağladı.

"KAYGI DUYMASIN"

Başbakan Erdoğan'ın 'Bayrağın orada olmaması hala bu süreci olumsuz etkilemek isteyenlerin provokatif yaklaşım' olarak değerlendirmesine BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan cevap verdi. Aydoğan, bayrak konusunda Kürt halkının bir sıkıntısının olmadığını ve hiç bir zaman da olmayacağını belirterek, "Başbakan'ın da bu konuda kaygı duymasına gerek yok diye düşünüyorum" dedi.bayrak.jpg

"MESAJININ İÇİNDE BİRLİK BERABERLİK VARDI"

Aydoğan, Kürtlerin Türk bayrağıyla ilgili bir sorununun olmadığını kaydederek, "Başbakan'ın Türk bayrağının asılmamasıyla ilgili yaptığı eleştiri, doğru bir eleştiri değildir bence. Çünkü Nevruz resmi bir bayram değil. Bir halkın bayramıdır. Yani gayrı resmi bir bayramdır. Bir mücadeleyi, direnişi simgeleyen bir sembol olarak tanımlıyoruz. Resmi olmayan bir günde, halkı bayrak asmamasıyla ilgili yapılan eleştiri doğru bir eleştiri değildir. Başbakan'ın özel olarak üzerinde durduğu konu, Abdullah Öcalan'ın mesajının içerisinde birlik ve beraberlik vardı, bu birlik ve beraberliği bütünleyecek olan alanda Türk bayrağının asılmasıydı. Böyle düşünmemek gerektiğini düşünüyorum. Her zaman ve her alanda Türk bayrağının asılması aynı anlama gelmez.

"BAYRAĞIMIZ BİRDİR"

Biz Türk bayrağını bu ülkede 30 yıllık çatışmalı sürecinde, bazı kesimler tarafından nasıl kullanıldığını gördük. Kürt halkı, bayrağa olan saygısını, tek bayrak konusundaki yaklaşımını hiçbir zaman değiştirmedi. Cumhuriyetin kuruluşundan ve günümüze kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını kendi bayrağı olarak benimsedi. Bayrağımız birdir. Zaten şu anda, Kürt sorunun çözümüyle ilgili Türkiye'nin sınırları içerisinde, eşit ve özgür bir şekilde halkların yaşadığı çözümden yana. Bayrak konusunda Kürt halkının bir sıkıntısı yok, hiçbir zamanda olmamıştır. Başbakan'ın da bu konuda kaygı duymasına gerek yok diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem