BDP, Türkiye'yi suçladı!

Basında yer alan habere göre BDP Merkez Yürütme Kurulu'nun dün yaptığı MYK toplantısının ardından bugün bir bildiri yayınlayarak son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BDP Merkez Yürütmenin Kurulu'nun bildirisinde; Türkiye'den silah yüklü araçla

BDP, Türkiye'yi suçladı!
Basında yer alan habere göre BDP Merkez Yürütme Kurulu'nun dün yaptığı MYK toplantısının ardından bugün bir bildiri yayınlayarak son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.
 
BDP Merkez Yürütmenin Kurulu'nun bildirisinde; Türkiye'den silah yüklü araçların Suriye'de PYD ile El Nusra arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı Til-Ebyad kentine geçirildiği ileri sürüldü. Bildiride; Özgür Suriye Ordusu'nun 70 komutanının da Gaziantep'te buluştuğu belirtildi. Bildiride şunlar kaydedildi:
 
İSA HUSO'YA SUİKAST
 
Rojava’nın bu yüzden de hem Esad’da bağlı güçlerin, hem de muhalefete bağlı çetelerin hedefi olduğu da vurgulanan BDP MYK sonuç bildirgesinde ”Muhalefete bağlı kimi örgütlerin Mayıs ayında başlayan insanlık dışı saldırıları, geçtiğimiz günlerde yeniden yoğunlaşmış ve can kayıplarına neden olmuş, son olarak Qamişlo’da, Kürt Yüksek Konsey üyesi İsa Huso bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmiştir.
 
SİLAH YÜKLÜ ARAÇ İDDİASI 
 
Üç El-Nusra mensubunun üzerinden Türk kimliği çıkması, görgü tanıklarının silah yüklü araçların Türkiye'den, çatışmaların yoğunlaştığı Til-Ebyad kentine geçirildiğini aktarması, çetecilerin Ceylanpınar’ı lojistik üs olarak kullanması Türkiye’yi şaibe altında bırakmaktadır.
 
SALİH MÜSLİM GÖRÜŞMESİ
 
Rojava halkına saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in Türk Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine Türkiye’ye gelmesi ve resmi görüşmeler yapması önemlidir. Türkiye ile PYD arasında bu diyalogun devam etmesi ve geliştirilmesi Suriye ve Türkiye halklarının çıkarına olacaktır.
 
70 ÖSO KOMUTANI ANTEP'TE
 
Bu görüşme esnasında Antep’te aralarında çetelerin de olduğu 70 ÖSO komutanın buluşturulması ve Rojava halkını tehdit eden ifadeler kullanması ise halkların eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelelerine zarar veren bir yaklaşımdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler