BDP meclise gitmeyecekmiş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, "Vekillerimizin, şartlar olgunlaşıncaya kadar 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak olan Meclis'te yer almaları bir anlam taşımayacaktır" dedi.Öğle saatlerinde BDP Hakkari İl Başkanlığın

BDP meclise gitmeyecekmiş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, "Vekillerimizin, şartlar olgunlaşıncaya kadar 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak olan Meclis'te yer almaları bir anlam taşımayacaktır" dedi.

Öğle saatlerinde BDP Hakkari İl Başkanlığında basına kapalı olarak yapılan 'halk toplantısı' sona erdi. Toplantının ardında parti binası önünde bir açıklama yapan Orhan Koparan, "Sayın Öcalan 3 protokol önerdi. Bu protokoller kabul gördüğü takdirde müzakere sürecinin başlayabileceğini dile getirdi. Yine bu protokoller karşılık bulmazsa aradan çekileceğini açıkladı. Protokol önerilerine herhangi bir cevap verilmedi, aksine siyasi ve askeri operasyonlar büyük bir hız kazandı.

KCK adı altında tüm Kürtsiyasetçileri cezaevlerine dolduruldu. Bu operasyonlar gün geçtikçe artmaktadır ama daha önemlisi Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bütün kentler, ilçeler ve mezralar birer savaş ortamına dönüştürülmüştür. Şurası açık ki, Kürt devrimci parlamentarizmi şu son 20 yıl içinde rüştünü ispat etmiştir. Meclis'e buyur ederek bizi kendi sistemlerine eklemeyi düşünenler rüya görüyor. Böyle bir entegrasyon Kürt tarihi tarafından reddedilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Kürt özgürlük hareketini parlamentoya çekerek ehlileştirme kurnazlığı defalarca iflas etmiştir" ifadesini kullanan Koparan, "Kürt parlamentarizmi devrimcidir çünkü halkın kitlesel mücadelesinden bir gün bile kopmamıştır. Her şey Kürt özgürlük hareketinin, vekillerimizin ve halkımızın iradesi tarafından belirlenecektir. Şartlar olgunlaşıncaya kadar 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak Meclis'te vekillerimizin yer alması bir anlam taşımayacaktır.

PKK lideri Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecritderhal kaldırılmalı ve barış müzakerelerinin başlaması için özgür bir alan oluşturulmalıdır. Savaş ortamının devam ettiği bu süreçte Kürt halkı çocuklarını askere göndermemelidir. Başlatılan Kürt avı, yani siyasi ve askeri operasyonlar derhal durdurulmalı, eğitim ve yaşamın her alanında Kürt dili yasal statüye kavuşturulmalı, rehin tutulan Kürt siyasi tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem